Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Záchranář Jiří bojuje v první linii: Vozíme lidi, kteří umírají, ti utkví v paměti

Autor: chm - 
8. dubna 2020
13:57

S lidmi nakaženými covid-19 se teď setkává stále. I s těmi, kteří bojují o život. „Jsme ve fázi, kdy lidé začali umírat,“ hlesl Jiří Šigut (33) z Řepiště na Frýdecko-Místecku.

Záchranář Jiří Šigut zajišťuje převoz nemocných, které koronavirus dostal do těžkého stavu. „Lidé, kteří bojují o život, utkví v hlavě. Převáželi jsme třeba seniora v umělém spánku, na lécích podporujících krevní oběh, dýchal za něj přístroj,“ vylíčil muž.

Nákazy se ale Jiří Šigut nebojí. „Náš tým spolu funguje 6 let, důvěřujeme si a víme, jak postupovat,“ řekl. Čeho se tedy bojí? „Že nestihnu být v červenci s přítelkyní u porodu našeho miminka. Kéž by vše bylo už lepší,“ řekl.

Lidé se změnili

Záchranář lidem vzkazuje, aby se lidé k sobě chovali slušně a ohleduplně. Jako doposud. „Těší mě, že jsou vidět změny. Lidi si navzájem pomáhají, zajímají se. Chovají se jinak než před pár měsíci. Cítíme soudržnost a ochotu, což nás hodně povzbuzuje,“ dodal Jiří Šigut.

VIDEO: Alena Schillerová o 25 tisících pro živnostníky: Kdo dosáhne na Pětadvacítku? Češi pracující na dohodu nikoli.

Video  Schillerová o 25 tisících pro živnostníky: Kdo dosáhne na Pětadvacítku? Češi pracující na dohodu nikoli.  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa