Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krnovská nemocnice hledá přenašeče koronaviru bez příznaků: testuje všech 800 zaměstnanců

Autor: ČTK - 
6. dubna 2020
10:42

Krajská nemocnice v Krnově na Bruntálsku chce prostřednictvím rychlotestů otestovat postupně všech svých 800 zaměstnanců. Chce tak odhalit případné bezpříznakové nosiče nákazy koronaviru.

„Nemocnice v rámci časové kapacity začala postupně testovat všechny své zaměstnance, abychom měli jistotu, že nikdo není bezpříznakovým nosičem. Jde ryze o preventivní opatření,“ uvedl ředitel nemocnice Ladislav Václavec.

S testováním nemocnice začala koncem minulého týdne. Prostřednictvím objednávkového systému jsou zaměstnanci testováni v prostorách kožní ambulance. Test absolvuje každý den několik desítek zaměstnanců.

Nákaza se v regionu dostala do některých zdravotnických a sociálních zařízení, například ve Fakultní nemocnici Ostrava měli pozitivní test na covid-19 tři lékaři.

V Moravskoslezském kraji je 393 nakažených nemocí covid-19. Nejvíce nemocných je v Ostravě a jejím nejbližším okolí. Tam hygienici evidují 130 nemocných. Na Frýdecko-Místecku je 95 nemocných. Naopak nejméně, 20 nemocných, je na Bruntálsku. Tam se počet nakažených v posledních několika dnech nezměnil.

VIDEO: Miloš Zeman: Testovat jsem se nenechal. Bojí se o zdraví?

Video  Miloš Zeman: Testovat jsem se nenechal. Bojí se o zdraví?  - Redakce Blesk
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa