Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zdravotní sestra vyčerpáním usnula na stole: Fotka s ní se stala symbolem boje proti koronaviru!

Autor: rc - 
5. dubna 2020
22:02

Počet nakažených koronavirem v Itálii neustále stoupá, nemocnice jsou přeplněné a zdravotní personál vyčerpaný. V první linii pracuje i Elena Pagliarini pocházející z italského města Cremona. Třiačtyřicetiletá sestra pracuje do vyčerpání, aby pomohla nemocným, a sama se nakazila covidem-19. Několik dní předtím, než zjistila, že je pozitivní na koronavirus, byla vyfocena, jak vyčerpaná usnula na stole v nemocnici. Fotografie oblétla celý svět.

Symbolem pandemie koronaviru v Itálii se stala sestra Elena Pagliarini. Třiačtyřicetiletá sestra z italské Cremony se svými kolegy pracuje do vyčerpání, aby pomohla nakaženým covidem-19. Před třemi týdny byla po službě tak vyčerpaná, že usnula na pracovním stole v nemocnici. Její kolegové ji spící vyfotili a fotografii, na níž má Elena rukavice, roušku a čepici, publikovali na sociální síti.

Podle informací britského deníku Daily Mail jen pět dní po vzniku fotografie byla Elena testována pozitivně na covid-19. Ovšem přesto, že bojovala se zákeřnou nemocí, myslela jen na to, až bude zpátky ve službě a bude pomáhat druhým. „Nemohu se dočkat, až budu zpátky,“ uvedla Elena. „Viděl jsem Elenu odpočívat pět minut poté, co strávila hodiny běháním od pacienta k pacientovi,“ uvedl její kolega.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa