Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílenec vyhrožoval krizovému štábu. Zabitím hrozil i rodině jednoho z členů

Autor: ČTK - 
2. dubna 2020
12:40

Kriminalisté zadrželi muže, který podle nich posílal jednomu z členů Ústředního krizového štábu e-maily, v nichž jemu a jeho rodině hrozil zabitím. Je proto podezřelý z vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci.

Takový čin sice nepatří mezi ty, které jsou v době nouzového stavu postižitelné vyšší trestní sazbou, jeho spáchání je ale za nouzového stavu jednoznačně přitěžující okolností. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Nouzový stav byl v Česku v souvislosti s koronavirovou epidemií vyhlášen 12. března.

Podle mluvčího třiapadesátiletý muž poslal členovi krizové štábu přes 30 e-mailů s výhrůžkami a vulgaritami z amerického freemailového účtu a policisté jej zadrželi zhruba 23 hodin po výpovědi poškozeného. „Z toho vyplývá, že představy o absolutní ‚anonymitě‘ internetu jsou liché. Jak už Policie ČR mnohokrát upozornila, ani na internetu se nelze zcela ‚schovat‘,“ uvedl mluvčí.

Doplnil, že podezřelý byl po výpovědi propuštěn, případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení a dozoruje ho Okresní státní zastupitelství v Litoměřicích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa