Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Foto uplakané prodavačky (18) dojalo svět. „Buďte hodnější, s*áči,“ rozlítila se matka

Autor: Darina Jíchová - 
1. dubna 2020
21:21

Nejsou to jenom zdravotníci, kteří mají v době pandemie koronaviru napilno. Pod neustálým tlakem jsou také prodavačky a prodavači či další zaměstnanci obchodů a supermarketů. Ti se často stávají terčem frustrace lidí, kteří v panice skupují doslova všechno „na krámu“. Australanka Debara Nydrleová z města Townsville sdílela na facebooku fotku své dcery Jordyn (18), která se po směně v řetězci Woolworths v slzách zhroutila. „Buďte k nim hodnější,“ vyzvala. Podle ní je chování zákazníků „neaustralské“, uvedl deník Daily Mail.

„Děkuju všem s*áčům, co si myslí, že takovéhle týrání prodavaček je normální. Denně, někdy hned několikrát, je doháníte k zoufalství,“ Nydrleová si ve svém příspěvku nebrala servítky. Chování svých spoluobčanů odsoudila.

Prázdné regály v supermarketu ve městečku poblíž Sydney (3. 3. 2020) Prázdné regály v supermarketu ve městečku poblíž Sydney (3. 3. 2020) | Reuters

Šikana v obchodech

Australská média přinášejí denně zprávy o tom, že se tamním lidem nechtějí dodržovat stanovené restrikce, za to hromadně vykupují obchody. Na nejpotřebnější – jako jsou senioři, zdravotníci, záchranáři nebo třeba samotné prodavačky – mnohdy nezbývají ani základní potraviny.

Náctiletá Jordyn se po jedné směně doma zhroutila, matce řekla, že ji rozčílení lidé celý den „šikanovali a řvali na ni“. „Pokud něco dojde a není to na skladě, řadová prodavačka s tím nic neudělá. Není to v jejích silách, ani v jejích pravomocích,“ zuřila Nydrleová.

Stačí poděkování nebo úsměv

„Viděli jsme, co se stalo. Chtěla jsem ji obejmout, ale bála jsem se, že by pak ještě k tomu měla problémy s vedením, nebo že by ji to ještě více rozrušilo,“ řekla místnímu tisku známá rodiny. „Trocha vděčnosti a dobrosrdečnosti nikoho nezabije. Malé poděkování, nebo jen úsměv, by stačilo,“ uvedla Nydrleová, která se domnívá, že by lidé prodavače a prodavačky měli obdarovat nějakou drobností, „třeba kytičkou“.

Obchodní řetězec Woolworths do svých supermarketů musel v posledních dnech přijmout na 20 tisíc brigádníků, stálí zaměstnanci nezvládali „nájezdy“ zákazníků. Také Austrálie bojuje s koronavirem, v zemi je 4,8 tisíce nakažených a kolem 20 mrtvých pacientů. Lékařům se podařilo vyléčit přes 400 osob.

Lubomír Babáček ( 3. dubna 2020 13:53 )

A aby jsi jasnovidče byl v obraze, tak se občas koukni na netu do pořadů "Jak nás vidí svět" a pak pochopíš, co je běžný Australan za tupé neinformované a nabubřelé hovado, které nezná nic jiného, než být pouze obklopen blahobytem okolo sebe.

Lubomír Babáček ( 2. dubna 2020 23:55 )

Jsi jasnovidec, tak co se ptáš, puso?

jasnovidec01 ( 2. dubna 2020 23:04 )

taky tě miluji lásko ....pujdeš semnou ?

Lubomír Babáček ( 2. dubna 2020 22:58 )

Píšu o úplně něčem jiném, tak se nes.r, do něčeho, když nevíš. A nevím, kdo je tu hulvát. Pokud nejsi schopen se vyjadřovat, jako člověk, tak se přepni někam jinam, kde zapadneš a možná budeš i za hvězdu.

jasnovidec01 ( 2. dubna 2020 20:59 )

Lubomr Babek:!!!!to jsem odpovídal tomuhle KOKO..TOVI

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa