Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Spanilá jízda projela v pražských Letňanech! Lidé tleskali z oken záchranářům, policistům a hasičům

Aktualizováno -
31. března 2020
22:32
Autor: nec - 
31. března 2020
19:48

Potlesk se nese pražskými Letňany každý den v osm hodin večer. Informace o vlně podpory a povzbuzení touto formou od tamních obyvatel pro bojovníky v první linii proti koronaviru se ke složkám integrovaného záchranného systému dostala a v úterý lidi pozdravili formou spanilé jízdy. 

„Samozřejmě se zúčastníme. Na místo za nás bude inspektor provozu,” uvedla tisková mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová před jízdou. 

Celou akci organizovala pražská policie. V koloně blikajících vozidel byla k vidění prvosledová auta, vozidla strážníků městské policie a nebo i cisterna hasičů. 

„Pražská policie oslovila ostatní složky IZS jestli se nechtějí zúčastnit spanilé jízdy. Měli jsme informaci, že se každý den v osm večer v Letňanech tleská na podporu všem v první linii," uvedla pro Blesk mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová. Chtěli tak všem obyvatelům poděkovat za podporu. 

Není to poprvé

Nejedná se ale o první spanilou jízdu v Česku. Ta projela městem Litovel v Olomouckém kraji v neděli večer. V pondělí totiž končila dvoutýdenní karanténa celého města, kdy tamní obyvatelé uvnitř byli kvůli koronaviru úplně odříznutí od zbytku republiky. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa