Do konce května mají obyvatelé Prahy 9 možnost zaslat na radnici své návrhy, komu v září na vysočanské radnici předá některé z ocenění buď starosta Jan Jarolím (ODS) či někdo jiný z vedení městské části. Ocenění jsou celkem tři – Čestný občan Prahy 9, Cena městské části Praha 9 a Cena starosty Prahy 9. Městská část také pravidelně uděluje i medaili Za zásluhy o městskou část Praha 9.

„Žijí s typickou skromností a pokorou a většinou jen jejich nejbližší okolí ví, jakými vzácnými osobnostmi jsou, jak významný život, působení a dílo je s nimi spojeno a váže se ke konkrétním oblastem potřebného rozvoje, proměn a prezentace právě naší městské části,“ dočteme se v radničním zpravodaji Devítka o tom, které obyvatele radnice takto vyznamenává.

Jak na to?

O podmínkách pro udělení ocenění se lze dočíst na webových stránkách radnice, kde lze také nalézt i formulář k vyplnění. Ty jsou mimo jiné k dispozici také v Informačním centru radnice ve Vysočanech a na Proseku, kde je vyplněné lze také odevzdat – připomínáme, že do 31. května 2020.