Peníze města budou využity na energetické projekty, získávání informací o provozu města, odpadové hospodářství, zadržování vody nebo projekty týkající se zdravotnictví.

Magistrát radnicím zaplatí 70 procent nákladů projektu, zbylou částku dají samy ze svých rozpočtů. Město podpoří například projekt Prahy 3 na vybudování fotovoltaických elektráren s centrálním řízením na administrativních budovách městské části. Praha 7 dostane peníze na systém sledování intenzity pěší a cyklo dopravy na veřejných prostranstvích.

Desátá městská část dostane příspěvek na zjišťování energetické náročnosti školních budov a také na interaktivní mapu zeleně. Své budovy chce z hlediska energetické náročnosti monitorovat také Praha 19.

Zastupitelé v diskusi do seznamu, který schválili a zastupitelstvu předložili radní, nově zařadili ještě dva projekty. Praha 2 dostane 4,69 milionu a Praha 14 pak 1,63 milionu Kč. Druhá městská část chce v Havlíčkových sadech vybudovat řídicí systém zavlažování, který bude reagovat i na předpověď počasí. Praha 14 zase chce kvůli vandalům vybudovat bezpečnostní kamerový systém.

Podpora projektů není jednorázová. Město bude radnicím v budoucnu dávat peníze i na další projekty. Na to má vyhrazenu zmíněnou částku 186 milionů korun.