U večerky Roman postával s kamarádem a kouřil cigaretu, když si podle svých slov všiml ženy, která křičela na svého přítele. „Máme to s nimi těžký, co,“ pronesl prý soucitně směrem k muži. Hádající se dvojice pak zašla do obchodu, když ale vyšla, vrhla se žena, kterou jeho poznámka nejspíš naštvala, najednou Romanovi po krku. „Myslel jsem, že mě škrábla nehtem,“ popsal Roman Blesku. Kamarád ho ale vzápětí upozornil, že nejspíš nejde jen o škrábanec. „Oblečení jsem měl najednou celé od krve, zavolal mi sanitku,“ dodal Roman.

Ta byla na místě během 14 minut. „Muže s řezným poraněním na krku převezli záchranáři na standardní oddělení do nemocnice na Bulovce,“ řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Prodavač na místo zavolal policii. „Před večerkou došlo ke slovní rozepři mezi mužem a ženou, muž utrpěl povrchová řezná zranění dosud nezjištěným předmětem,“ potvrdila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Roman si nevybavuje, jak žena vypadala, místo ale snímají kamery, a její podobu tak policisté znají. Teď po útočnici pátrají, o „známou firmu“ se podle nich nejedná. Za pokus o těžké ublížení na zdraví může strávit až deset let v base.

Dva milimetry od smrti?!

Z hrůzného zážitku se Roman doteď vzpamatovává. „Měl jsem štěstí. V nemocnici mi řekli, že kdyby se trefila o dva milimetry hlouběji, zasáhla by tepnu a sanitka by nemusela ani stihnout dorazit,“ řekl Blesku. V nemocnici mu ránu zašili 18 stehy, na osudné pondělí, kdy o vlásek unikl smrti, tak bude mít „jen“ památku v podobě jizvy.

Místní si na místo, kde k incidentu došlo a které se nachází takřka pod okny policejní služebny Prosek, stěžují – srocují se tam prý bezdomovci a narkomani. „Hádají se a mlátí mezi sebou zcela běžně, lidé se tudy bojí chodit,“ řekl Blesku jeden z obyvatel Proseku Tomáš A. Policisté tam podle Siřišťové provádějí pravidelné obchůzky, za letošní rok dosud žádný přestupek ani trestný čin neřešili.

Fotogalerie
3 fotografie