Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šichta sestřiček z ARO: Je to masakr! Pečují o šest infikovaných koronavirem na plicní ventilaci

Autor: kon - 
31. března 2020
17:25

Lidé o nich říkají, že pracují v první linii. Málokdo si ale umí představit, co zdravotníci, kteří se starají o nakažené koronavirem, prožívají. Jak vypadá směna sester z kliniky ARO Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze, které pečují o šest nakažených pacientů připojených na plicní ventilaci?

„Snažíme se na oddělení střídat po třech hodinách. Delší dobu je to už masakr,“ popsala Jana Zatočilová ve videu, které natočila společně se dvěma kolegyněmi přímo v nemocnici. Když mohou opustit oddělení, kde pracují v ochranném obleku, brýlích a s respirátorem, je to úleva.

„Člověk jde hned na záchod, protože tam se nesmí. No a pak do sprchy, protože z toho obleku je spařený. A taky se musíme napít. Vevnitř není možnost pít,“ vypráví Zatočilová. Důvodem je prý nedostatek respirátorů. „Když bych ho sundala, přestal by být funkční,“ vysvětluje sestra.

V pondělí najely na nový systém směn – dva dny práce, dva dny volno. „Snad to tak bude lepší. Z respirátorů se nám odírá kůže,“ líčila další sestřička Adriana Salabová. Problém jsou i ruce. „Veškerou činnost děláme s rukavicemi. Na rukou máme puchýře, loupou se, z rukavic jsou i ekzémy. Hrozně to svědí, a člověk se ani nemůže poškrábat,“ říká třetí ze sestřiček Iveta Hačková.

Video  Šéfka sester o úmrtí kolegyně z Thomayerky: Doplatili na to, že byli první.  - Bohuslav Štěpánek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

iFender ( 31. března 2020 19:28 )

To je banda chytrolinu,kteri se ukazuji a zviditelnuji.Tam tecou penize uplne zbytecne.EU to same,krasne placena mista,diety etc.Pek­sa,Jou­rova,­Sojdro­va,atd to obhajuji,bodejt by ne za ty prachy a dloubani se v nose.

covidius ( 31. března 2020 18:55 )

Všichni lèka­ři,ses­třič­ky,po­licis­te,ha­siči,­proda­vačky smekám před vámi a vaší odvahou a obětavostí

e.lesanova ( 31. března 2020 18:48 )

Sem, pro zdravotníky, by měly putovat peníze vyhozené na zbytečné Senátory, kteří jsou zalezlí jak krysy u svých koryt

fico ( 31. března 2020 17:53 )

Holt se všechno nepovede.

zada ( 31. března 2020 17:38 )

Kloubouk dolů před zdravotníky, hasiči a dalšími . Ovšem dát do TV sestřičky pohromadě na kávě a bez roušek je dost diskutabilní. V tomto případě se nedivím, že se koronavirus v nemocnici (nebo dokonce v LDN a DD) přenáší tak lehce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa