Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Krásnou servírku (†19) zlomila izolace v karanténě: Její orgány zachránily čtyři životy

Autor: ran - 
26. března 2020
15:11

Krásná mladičká servírka Emily Owenová se obávala nejen důsledků vlastní nákazy koronavirem, ale ve svém případě i uzavření se před světem a strachu z neznáma. Domácí izolace se podepsala na jejím psychickém stavu tak, že se Emily pokusila o sebevraždu. Zemřela po pár dnech v nemocnici. 

Emily Owenová pracovala jako servírka v přístavním městě King’s Lynn, které leží přibližně 160 kilometrů severně od Londýna. Jak zjistil deník The Sun, několik dní před tím, než byla nalezena téměř bez života, psala příbuzným rozrušené zprávy, že se nedokáže vyrovnat s tím, že se bude muset uzavřít před světem, zrušit veškeré plány a nevystrčit paty z domu.

V nemocnici následně ležela v kritickém stavu. Rodina nakonec souhlasila s odpojením od přístrojů, po předešlém vysvětlení lékařů, že již není naděje na záchranu jejího života. Emily se již ve svých 12 letech registrovala jako možný dárce orgánů, a tak byly po její smrti darovány celkem čtyřem lidem, z toho třem dětem.  

„Jsme z její smrti naprosto zničení,“ plakala Anabel, sestra mrtvé mladé ženy. „Před čtyřmi lety jí byl diagnostikován vysokofunkční autismus. Nechtěla, aby se to někdo dozvěděl, ale teď bychom si naopak přáli, aby svět pochopil, že autismem mohou trpět i lidé, u nichž byste to podle vzhledu a někdy ani podle chování nečekali,“ napsala dále na sociálních sítích dívčina sestra. 

Emily byla v pracovním kolektivu oblíbená pro svoji svěží energickou povahu a dobrou náladu. „Jsme strašně smutní z toho, že už tady u nás nikdy neotevře dveře dokořán tak, jak to uměla jen ona, a že už nás nebude těšit svým nezaměnitelným smíchem. Skvěle do našeho týmu zapadala, bude nám moc chybět,“ rozloučili se srdceryvně s dobrou parťačkou kolegové z práce.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Děti a mladiství se mohou obrátit na Linku bezpečí: 116 111. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

 

MirdaKradousek ( 27. března 2020 07:47 )

Já jsem doma zavřený 3 týdny a určitě bych si nešáhl na život.Musela být duševně nemocná.

villon ( 26. března 2020 20:52 )

Jestli do tejdne neotevřou hospody, začne horší masakr než z koruňáka. Kdo je ochoten si tohle vzít na svědomí???

y1xcvbnm ( 26. března 2020 19:01 )

Horší je že Merkelová zavolá Babišovi a ten hned změni rozhodnutí co vymyslel asi Prymula , vědec, a pendleří jezdí dál sem atam utírat do německa pr de le a roznášet coronovir tady u nás, nádherné!!! Udělala na něj bububu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa