Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kašlali na nošení roušky, zaplatí za to: Lidé z Děčína i Boleslavi dostali pokutu 10 tisíc!

Aktualizováno -
20. března 2020
22:09
Autor: shp, ČTK - 
20. března 2020
20:37

Nošení roušky je při pandemii koronaviru velmi důležité. Dva lidé z Děčína se na něj však i přes nařízení vykašlali a zaplatí za to. Městská policie jim udělila pokutu. Stejně dopadl i muž z Mladé Boleslavi.

K potrestání hříšníků došlo v pátek v Děčíně. Dva lidé se na veřejnosti pohybovali bez roušky. Oba byli potrestáni peněžitou pokutou 10 tisíc korun. Jde o první podobnou sankci udělenou v České republice.

Mohu potvrdit, že naši strážníci dnes poprvé v souvislosti s nerespektováním současného nařízení vlády o nevycházení bez zakrytého obličeje udělovali pokuty,“ potvrdil iDNES.cz operační důstojník děčínské městské policie. 

V Mladé Boleslavi dostal muž za nenošení roušky na veřejnosti a neuposlechnutí výzvy úřední osoby taktéž pokutu 10.000 korun. S dalšími dvěma muži popíjel alkohol na předzahrádce jedné z restaurací, informoval dnes ČTK ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Krátce po 15:00 přijali mladoboleslavští strážníci oznámení o třech mužích, kteří na předzahrádce popíjejí alkohol. "Hlídka muže vyzvala k prokázání totožnosti, dva mladíci byli slovenské národnosti. Třetí muž odmítl prokázat totožnost se slovy 'nic vám ukazovat nebudu, jste jen měšťáci, já si tady budu chlastat, jak se mi bude chtít, vy mi nebudete říkat, co mám dělat'," řekl Kypta.

Strážník muže opakovaně vyzýval k předložení dokladů, ale i k nasazení roušky, což nařizuje vládní opatření, které má zabránit šíření koronaviru. Muž strážníka opakovaně neuposlechl. "Proto bylo použito donucovacích prostředků a mladík byl předveden na služebnu policie České republiky k prokázání totožnosti," řekl Kypta. Muž, podle Kypty české národnosti, dostal nejvyšší možnou pokutu.

nikolaev ( 21. března 2020 09:35 )

konečně!! a zvýšit pokuty a vy co to kritizujete okamžitě vystěhovat do itáli­e,ně­mecka,­španěl­ska atd!!! Babiš vy jelita a vláda pracuje velmi dobře EU právě Babiše a vládu chválí a berou si jejich zákroky jako příklad!! i oni nemají roušky a nikdo neřeší vládu,nešpiní protože kde vzít miliardy roušek­,res­pirá­toru­.Jen u nás stále stejná tlupa hovad­,pitom­cu,no­viná­řu,se­náto­ru,o­pozi­ce zrud,kritizuje špiní!!

Desterz ( 21. března 2020 09:05 )

Stát trestá lidi za to, co sám neumí a co trestuhodně zanebal? To je ještě lepší jak za komančů!

agent ( 20. března 2020 21:57 )

Trpíš kret-enismem ?

Amant ( 20. března 2020 21:24 )

Konečně se vrací starý režim. Bude se prostě poslouchat a hotovo! Taková demokracie ČR nesvědčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa