Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dítě nakažené koronavirem vypadlo z okna: Do karantény teď musí záchranáři i policie

Autor: ČTK, ran - 
17. března 2020
13:40

Malá holčička nešťastnou náhodou vypadla z okna domu v polské Lodži. Po příjezdu záchranářů, kteří ji ošetřovali, se u ní zjistila nákaza koronavirem. Do karantény tak musí nejen ona, ale s ní i desítky záchranářů, zdravotníků a policistů!  

Osmnáctiměsíční holčička, jejíž život se po pádu z okna ve třetím patře podařilo zachránit lékařům v Lodži, má koronavirus. Oznámila to v úterý polská televize TVN 24. Pozitivní test malé pacientky znamenaná přinejmenším dvoutýdenní nucenou karanténu pro dvě desítky zdravotníků, policistů a záchranářů, kteří se o zraněné děvče postarali.

„Podezření, že dítě může být nemocné, se objevilo už během rozmluvy s jeho rodiči. Otec připustil kontakty s lidmi, kteří se nedávno vrátili z Itálie. Stěžoval si na suchý kašel a horečku,“ řekla televizi policejní mluvčí. Výsledek testu byl v případě otce dítěte negativní. V karanténě nicméně zůstane celá rodina, jakož i všichni policisté, zdravotníci a záchranáři, kteří u případu zasahovali a přišli s dívkou do styku.

Sama dívka je podle lékařů v příliš vážném stavu, než aby mohla být převezena do nemocnice specializované na infekční nemoci.

Policejní mluvčí potvrdila, že vyřazení desítky kolegů ze služby není dobrá zpráva. Ale protože Poláci kvůli koronaviru zůstávají více doma, počet policejních zásahů v Lodži a okolí, kterých dosud bývalo okolo 150 denně, se od pátku zmenšil na třetinu.

V Polsku počet potvrzených případů koronaviru dosáhl 205, z toho pět lidí zemřelo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa