Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mrtvý řidič po nárazu kamionu do kolony u Bohumína: D1 stála devět hodin

Aktualizováno -
17. března 2020
10:42
Autor: ČTK - 
17. března 2020
06:05

Dálnice D1 u Bohumína na 368. kilometru ve směru do Polska byla více než devět hodin uzavřená kvůli vážné nehodě. Kamion tam narazil do stojící kolony a poškodil několik vozů. Jeden člověk zemřel.

Nehoda se stala nedaleko Bohumína hodinu po půlnoci ve směru k hranicím s Polskem. „Z předběžně zjištěných informací vyplývá, že řidič nákladního vozidla z prozatím nezjištěného důvodu, nelze vyloučit mikrospánek, narazil do dodávky, která dojížděla kolonu za sebou stojících kamionů před hraničním přechodem. Poškozena jsou celkem čtyři vozidla,“ řekla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Nehodu zaplatil životem právě řidič dodávky. Záchranáři ošetřovali ještě jednoho zraněného s lehkým poraněním hlavy. „Zdravotníci jej přepravili do ostravské fakultní nemocnice,“ uvedl mluvčí Lukáš Humpl.

Komplikovaná doprava

Policie odkláněla osobní auta na exitu 365 Vrbice, pro nákladní vozidla zřídila odklon na exitu 354 Rudná. Mluvčí policie nabádala řidiče, aby respektovali pokyny. „Doprava je tam intenzivní, snažíme se hledat alternativní trasy, zatím odkláníme osobní auta přes Vrbici,“ upozornila Štětínská.

Doprava se opět rozjela až krátce před 10. dopoledne, tedy za více než devět hodin od nehody.

Před hraničním přechodem s Polskem v Bohumíně se tvořily i v pondělí několikakilometrové kolony v souvislosti s opatřeními v boji s šířením nemoci COVID-19.

Poláci v neděli zakázali vstup cizincům do země a následně na přechodu zavedli kontroly. Do České republiky kvůli koronaviru cizinci nesmí, platí také zákaz cestování českých občanů kamkoli do zahraničí. Existují výjimky, například pro lidi, kteří jezdí přes hranice za prací.

 

Zobrazit celou diskusi