Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Česko má první tři vyléčené z koronaviru. Skupina z Děčína přivezla nemoc z dovolené

Autor: ČTK - 
16. března 2020
17:45

Z koronaviru se v Česku vyléčili první tři lidé. Jsou to tři lidé z Děčína, kteří byli mezi prvními nakaženými, potvrdila ČTK informaci České televize ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.

První tři případy nákazy způsobené novým typem koronaviru Česká republika ohlásila 1. března, byl mezi nimi i muž z Děčína. Onemocnění se poté prokázalo i v jeho okolí. Bez zdravotních potíží byli tito lidé podle Šimůnkové už dříve, uzdravení prokázaly dva negativní výsledky v rozmezí tří dnů.

Muž se nakazil na lyžařském zájezdu v Itálii. S pozitivním výsledkem byl hospitalizován v Praze. Po několika dnech přešel do domácí izolace. Zda uzdraveným je právě tento muž, či někdo z jeho okolí, zdravotníci nespecifikovali. „Uzdravily se tři osoby z první skupiny nemocných z Děčína,“ řekl ČTK primář infekčního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice Pavel Dlouhý.

Zdravotníci udělali odběr a test byl negativní. „Následně se 48 hodin čekalo, pak byl proveden druhý odběr, jehož výsledek byl také negativní,“ uvedla Šimůnková. Domácí izolace končí dnes pro všechny tři uzdravené osoby.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

offline ( 16. března 2020 22:52 )

Je to ode zdi ke zdi. Z totality, kdy byli všichni pos raní (99%) a poslouchali na slovo, se po 89 utrhli z řetězu a vypukla anarchie, kde si každý, kdo má po p rdele díru myslí, že si může dělat co chce. Obojí je zlo.

BoziMilda ( 16. března 2020 22:39 )

Tak zle ti při tom boji zase není, když můžeš pindat do diskuse.

BoziMilda ( 16. března 2020 22:35 )

Očekávám, že bolševici se za 42 let své vlády toho nazakazovali dost a teď budou sedět.

offline ( 16. března 2020 20:55 )

Očekávám, že lyžaři z Děčína se za třicet let anarchie už narajzovali dost a teď do konce života budou sedět už na p rdeli!!

montevideo ( 16. března 2020 19:42 )

Děkujeme té vyléčené skupině z Děčína za karanténu a za to, že někteří z nás bojují o život a někteří tu jejich dovolenou možná nepřežijí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa