Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lidé lynčují kvůli koronaviru sestřičku z frýdecko-místecké nemocnice: Ředitel to bere jako útok na sebe

Autor: chm - 
16. března 2020
14:04

Nadávky, osočování a kritika se snáší na hlavu sestřičky z nemocnice ve Frýdku-Místku. Měla prý do nemocnice přivléct koronavirus z ciziny. Kvůli nemocné ženě musel špitál zavřít kompletně celé gynekologicko-porodní oddělení na 14 dní. Sestry se nyní zastal ředitel.

„Mrzí mě, že někteří z vás ji kritizují a kladou jí to za vinu. Takové jednání považuji za neetické a beru to i jako útok na svou osobu,“ napsal ředitel nemocnice Tomáš Stejskal v otevřeném dopise.

„Kolegyně si vážím, a to jak po stránce pracovní, tak lidské. Byla jednou z těch, která po vyhlášení krizového stavu sama dovolenou zrušila, a to bez jakékoli náhrady od cestovní kanceláře. Přesto se nakazila a je jasné, že jde o komunitní přenos,“ pokračoval.

Zastal se i primátor

Jak se ukázalo, sestra se nejspíše nakazila od některého z pacientů, kteří zamlčeli pobyt v Itálii.

„Nebyla v Itálii, nebyla v cizině. Nakazila se od někoho tady,“ snažil se mírnit vášně také primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký.

Ve Frýdku-Místku je aktuálně sedm nakažených lidí koronavirem, což je polovina z aktuálních 14 v celém Moravskoslezském kraji.

VIDEO: V Česku je zakázaný volný pohyb osob: Babiš, Hamáček, Vojtěch, Schillerová i Prymula řekli detaily.

Video  V Česku je zakázaný volný pohyb osob: Babiš, Hamáček, Vojtěch, Schillerová i Prymula řekli detaily  - abl
Video se připravuje ...

covidius ( 16. března 2020 17:12 )

Lidi nejste vadni?vsak ta holka nebyla v cizine.to chytla tteba v praci.kdybyto dotahla z cizinytak ji dejte po cumaku ale takle ji chudine dejte pokoj.onaza to nemuze

Jitka Havlan ( 16. března 2020 15:47 )

Pane řediteli, díky za zastání Vaší sestřičky. To se dnes jen tak nevidí a neslyší 👍

xnovp ( 16. března 2020 15:42 )

Presne tak ...

levandulova ( 16. března 2020 15:02 )

Lidi jsou h.o.v.a.d.a. Zdravotnici tehle podelane praci obetuji cely zivot, prescasy o vanocich, vikendech, nocich, svatcich, za almuznu, a jeste si ta luza hnusna ceska na ne d.r.z.k.u otvira. Je mi z vas zle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa