Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Češi ji zařízli, svět ji žádá o pomoc! Lékařka Peková pracuje na jednodušším testu na Covid-19

Autor: ryc - 
16. března 2020
13:03

Otestovala nakaženou ženu z Prahy 6, kterou státní laboratoře odmítly. Viroložce Soně Pekové ale úřady další testy zakázaly. Teď jí píšou lékaři z celého světa, aby jim pomohla v boji proti nákaze koronavirem.

„Obracejí se na nás diagnostické instituce z tuzemska, Evropy a USA s prosbou o vývoj praktičtějšího a dostupnějšího testu pro kvantitativní Real-Time PCR detekci viru,“ uvedla Soňa Peková na facebooku svého zařízení Tilia Laboratories.

Původně navržený test je podle ní pro rutinní testování velkého počtu vzorků zbytečně komplikovaný. „Vyvinuli a validovali jsme alternativní test,“ píše Peková. O podrobnosti je ochotná se s odborníky podělit. „Pro diagnostické laboratoře jsou tyto informace a všechny detaily provedení dostupné od nás zdarma, rádi vám je poskytneme bez nároku na jakoukoliv finanční kompenzaci,“ doplňuje lékařka.

Povolení testovat pacienty ale Tilia Laboratories od Státního zdravotního ústavu stále neobdržela. Proto testy neprovádějí.

Diginka ( 16. března 2020 17:35 )

8vox8- ne že to píše Blesk, ale že mám i jiné info a určitě je tato doktorka na vyšší úrovni než kobliha, který nás informuje dnes a denně jak má situaci pod kontrolou. Jak by to vypadalo, kdyby ji neměl? Vždyt kromě toho, že zavřel hranice a nařídil karanténu nic dalšího neudělal a navíc lže: Pokud dnes nestahne z jenání vlády bod č. 63 tak je ke všemu ještě Hyena!

Desterz ( 16. března 2020 17:12 )

e.lesanova: osočovat někoho a sama být mimo, to chce dost odvahy. Nebo možná nedostatek čehosi. Víte vůbec, co je jádrem sporu SZÚ s danou laboratoří?

jaro20 ( 16. března 2020 17:06 )

Tak vážená hlavně, že Vám bylo naděleno. Bohužel paní Peková má smůlu, že nepeče s Burešem. Jak Vy můžete vědět s kým jedná, že by to bylo tím, že Vy máte naděleno? Nejspíš to bude takové " jedná baba povídala".

Diginka ( 16. března 2020 16:43 )

Paní doktorko, Češi Vás nezařízli, to jen jeden dement ale je nás stále dost co Vám věříme a co nám dáváte sílu Vašimi články, které si můžeme přečíst. Děkuji Vám za to. Moc jste mi v tuto chvíli pomohla článkem , který se týkal dětí a koronaviru, dodala jste mi psychické síly, zvládnout situaci. Vám věřím!! Děkuji za to , že jste a píšete, ráda bych Vás viděla v TV a měla zprávy právě od Vás ne od dementů.

e.lesanova ( 16. března 2020 16:33 )

jaro20, vám asi taky nebylo shůry moc naděleno, co? Všechno okolo zdravotnictví musí být prověřeno a schváleno...chtěla bych "vidět" ty davy "světových" lékařů, kteří chtějí po nějaké neznámé lékařce "cosi" jen na základě domněnky či jejího tvrzení...to samotné už ji z lékařského hlediska diskvalifikuje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa