Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strach z koronaviru v Brně: Motosalon a hokej bude, výstavu orchidejí a hudební festival zrušili

Motosalon, který navštěvuje v Brně na 60 tisíc lildí, se konat bude, výstavu orchidejí v univerzitním skleníku ale zrušili.
Motosalon, který navštěvuje v Brně na 60 tisíc lildí, se konat bude, výstavu orchidejí v univerzitním skleníku ale zrušili.  (Autor: BVV a istock)
Aktualizováno -
4. března 2020
14:07
Autor: jn, mm - 
4. března 2020
11:04

Jedni čekají desetitisíce návštěvníků, druzí raději zavřeli brány. V Brně organizátoři hromadných akcí přistupují různě k hrozbě nakažení koronavirem. Motosalon a hokej se tak uskuteční, výstava orchidejí nikoliv. Zrušen je také hudební festival, kde měl vystopit například Václav Neckář. Bezpečnostní rada státu ve středu dopoledne rozhodla, že masové akce se rušit nebudou.

Největší středoevropský motosalon se v Brně o víkendu uskuteční bez omezení. 

„Motoristé jsou v drtivé většině z Česka či Slovenska, návštěvnost z potenciálně rizikových zemí je prakticky nulová,“ řekla mluvčí veletrhů Dita Brančíková. Dodala, že výstaviště neregistruje významnější rušení účasti ani ze strany vystavovatelů.

Italové a Číňané nepřijedou

„Jsme v bezprostředním kontaktu s hygienickou stanicí a jsme připraveni okamžitě reagovat na aktuální vývoj situace,“ zdůraznila Brančíková s tím, že veletrhů Motosalon a ProDítě se letos nezúčastní žádný vystavovatel z ohniska nákazy. Italští i asijští výrobci jsou totiž zastoupeni českými či slovenskými prodejci.

Vedení výstaviště nicméně preventivně nechalo namontovat na všechny toalety v areálu zásobníky s dezinfekcí. „Připravili jsme i šest mobilních dezinfekčních stanic a ve spolupráci s úklidovou firmou jsme zajistili častější úklid a zvýšenou dezinfekci sociálních zařízení a společných prostor, včetně klik, madel a vypínačů,“ dodala Brančíková.

Sedm tisíc diváků bude moci přijít i na poslední kolo hokejové extraligy, kdy Brno hostí Pardubice, které mohou sestoupit.

Zahradu zavřeli

Kvůli rizikům spjatým s novým typem koronaviru naopak zrušila Mendelova univerzita svou prestižní víkendovou výstavu orchidejí. Měla začít v sobotu ve sklenících botanické zahrady a arboreta v Černých Polích.

Do skleníků přichází každoročně stovky lidí obdivovat univerzitní sbírku rostlin v plném květu. Návštěvníci se ale tlačí na malém prostoru, často musí dlouho čekat v frontě. Podle vedoucí oddělení komunikace Jiřiny Studenkové existuje vzhledem k teplu a vlhku ve sklenících zvýšené riziko šíření nemocí. Zahrada bude o víkendu zavřená.

Neckář si nezazpívá

V brněnské DRFG areně se měl v sobotu uskutečnit více než šestihodinový hudební festival. Vystoupit měla legenda české pop music Václav Neckář,  kapela Divokej Bill či Slza. Produkční tým se kvůli strachu ze šíření koronaviru rozhodl festival zrušit. Náhradní termín ještě nebyl stanoven. Vstupenky zůstávají v platnosti, ale jejich majitelé mohou požádat o navrácení plné hodnoty, a to v místě předprodeje.

VIDEO: Bezpečnostní rada státu rozhodla, že masové akce se rušit nebudou.

Video  Bezpečnostní rada státu ke koronaviru: Masové akce se neruší a další aktuality  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

 

zvonik54 ( 5. března 2020 09:10 )

Bezpečnostní rada státu rozhodla, že masové akce se rušit nebudou, protože je prioritní rozšířit CIVID-19 v ČR co nejrychleji! Ostatně za vše hovoří to, že nejsou k dostání na trhu roušky a respirátory. Takže víme na čem jsme. Bohužel... Vypadá to, že bezpečnostní rada státu tajně spolupracuje se sociálním odborem, který (hodný) zvyšuje důchody, čímž vymřením seniorů se náklady na důchody ve výsledku sníží. - To je bohužel dost logické!

pkalandra@seznam.cz ( 5. března 2020 07:57 )

Do obchodu taky chodite nakupovat a víte kolik se tam protočí lidí???....

pkalandra@seznam.cz ( 5. března 2020 07:55 )

Jste jen banda omezených a nafouklou bublinou ovlivněných ustrašených ovcí

pkalandra@seznam.cz ( 5. března 2020 07:52 )

Franz,ty bábovko!!! Tak si kup mouku a zavři se do baráku a nikam nechoď...A ostatním dopředu parádní výstavu motorek.Ja teda jedu a na kašílek kašlu.

franz ( 4. března 2020 15:13 )

Celý vtip je v tom, že když ti jižní moraváci ucítí prachy tak jde všechno a stranou. A teď ještě bohatě podpořit jejich velkou cenu z našich daní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa