Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Zeman „popravil“ oblíbenkyni Válkovou. Hamáčka nechá slíznout průšvih s Čínou

Autor: Petr Holec - 
13. ledna 2020
05:40

Helena Válková (ANO) se prezidentovi i premiérovi vrací jak bumerang. Miloš Zeman ji kdysi držel, když se jí coby ministryně spravedlnosti zbavoval Andrej Babiš (ANO), načež jí Sněmovně nedávno navrhl jako příští ombudsmanku. Teď se vládní zmocněnkyně pro lidská práva oběma odvděčila, když server Info.cz zjistil, že během normalizace psala s bývalým prokurátorem Josefem Urválkem. Někdejším komunistickým katem, články oslavující ochranný dohled. Ten totalitní režim zneužíval proti svým oponentům.

Zeman s Babišem proto Válkovou společně přiměli, aby se nominace na ombudsmanku sama veřejně vzdala, což taky poslušně udělala. Prezident je ovšem známý tím, že s těmi, co ho podobně veřejně „zneuctí“, nemá žádné slitování a finální destinací bývá peklo. Nerad je sám za „blbce“, když už „blbce“ tak rád dělá z ostatních.

V rozhovoru pro Blesk.cz S prezidentem v Lánech proto Válkovou nenápadně popravil ještě jednou. „Do jisté míry je to spojené. Ale nechci nikoho navádět k nějakým krokům,“ odpověděl na otázku, jestli by Válková měla kvůli spolupráci s Urválkem skončit i jako vládní zmocněnkyně pro liská práva.

Video  Zeman: Jsem rád, že Válková nominaci odmítne. Zmínil novou favoritku  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Zeman nadělil Hamáčkovi a přiznal, že Číňani „zradili“

Tak určitě. Zeman samozřejmě nechce Babiše k ničemu navádět, jen mu prostě sdělil, že by měl Válkovou pohřbít znovu. A tentokrát určitě definitivně, protože po Urválkovi už žádný comeback nebude.

Zeman ale v rozhovoru nerozdal radost jen Válkové. Snad jako kompenzaci, že i jeho teď začal zvát do Lán na obědy, nadělil i vicepremiérovi, ministru vnitra a šéfovi ČSSD Hamáčkovi. V rozhovoru totiž řekl, že ho místo sebe pošle do Číny, protože tam sám už byl pětkrát.

Ano, to byl – a pořád nic. Zeman pořád sliboval čínské investice a kvůli návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v roce 2016 dokonce na „klid“ v Praze částečně dohlíželi i tajní čínští agenti, jak přátelské manévry to byly. Číňani ale stejně radši investují jinde a do Prahy jezdí jen na pivo. „Čínská strana nesplnila to, co slibovala,“ přiznal v rozhovoru Zeman. Takže ji za to teď ztrestá Hamáčkem: místo prezidenta do Číny pojede jen vicepremiér. Hlavně aby si toho v Pekingu všimli.

Video  Prezident Zeman o Válkové, kauze Alexie, polibku dcery i tanci s Babišovou  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Chudák Hamáček. Před krajskými volbami sotva drží pohromadě vlastní partaj a v létě navíc dostal od Zemana už jednu facku, když mu prezident odmítl jmenovat ministrem kultury místopředsedu ČSSD Michala Šmardu. Teď ho ještě pošle do Číny, aby tam za něj slízl, že na jeho vřelou náklonnost (pro níž má čeština i jiný výraz) z vysoka kašlou. Šéf ČSSD aby si na tu štědrou prezidentskou nadílku půjčil další tvář, běžné dvě totiž na to už přestávají stačit.

jdi-se-bodnout ( 13. ledna 2020 14:10 )

(Ur)Válková o svém spolupracovníku nevěděla, co je zač? Ty politické vraždy byly něco ta zanedbatelného, že se už tehdy na ně zapomělo?

zeleny.ropak ( 13. ledna 2020 07:39 )

Tak černobílé, jak uvádí autor tohoto článku, to skutečně není. Kdo je ten pravý kat, o tom se dá polemizovat.Podle indícií zde existuje skupina, která sbírá kompromitující materiály na všechny, kdo se jen mihnou kolem vládních kruhů, aby v pravý čas je vytáhla na "Světlo Boží". Válková je toho učebnicovým příkladem. Děje se tak převážně před volbami nebo, jako v tomto případě před jmenováním do funkce. Otázka zní, proč se tahle informace neobjevila v době, kdy Válková byla jmenována do funkce ministra spravedlnosti nebo zástupce lidských práv. To nebyla ta správná chvíle, protože Zeman v to hrál nepodstatnou roli. Kdežto ombudsmanku jmenuje přímo prezident. A to je téma, se kterým je možno si hrát, což jasně ukazuje tento článek bulvárního novináře. Nabízí se otázka, proč tento novinář stejně aktivně nepropírá například členství v KSČ a vazby na StB třeba u Vlasty Chramostové nebo bývalého europoslance Štětiny. Jak to, že u těchto lidí to nevadí, naopak jsou glorifikováni. Přitom Válková je evidentně odbornicí na ve své profesi, akorát, že se před padesáti lety otřela o prokurátora poplatného režimu, který se podepsal, jako její nadřízený na hodnocení určité služby, která zasáhla i bývalé disidenty.Horší již byl výrok o tom, zda se Čechům za Protektorátu vedlo hůře nebo lépe. Z hlediska zažitých útrap Čechů je to neakceptovatelné. Ovšem z globálního hlediska, kdo Němce neprovokoval a řídil se jejich pokyny, toho nechali na pokoji. Z tohoto úhlu pohledu to viděla zřejmě i Válková. Takže , kdo je popravčím JUDr. Válkové, o tom lze polemizovat, ale uvedený Zeman to není. Je to novodobý Urválek a jakou má podobu si musíme určit sami.

Jumanji ( 13. ledna 2020 07:05 )

Zeman je borec👍👍👍👍👌👌👌👌❤

Zobrazit celou diskusi