Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Před 20 lety říkal opak toho, co dnes: Zeman o podlézání komunistické Číně

Autor: zst - 
31. března 2016
11:59

Zatímco v roce 1996 varoval tehdejší šéf ČSSD Miloš Zeman před politiky, kteří se pro úspěch přizpůsobí komukoliv, například Číně, o 20 let později podle některých uživatelů sociálních sítí změnil názor.

V roce 1996 na dotaz redaktora Lidových novin, jakou motivaci má k práci v politice, předseda sociálních demokratů Miloš Zeman odpověděl: „Občanům se nemá vnucovat konkrétní styl jejich života. Základní motivací pro pobyt v politice je zabránit v úspěchu těm, kteří kdyby k nám dnes přišli Číňané, si zítra nechají zešikmit oči na praktické chirurgii, pozítří se nechají infikovat žloutenkou, aby měli tu správnou barvu pleti, a popozítří začnou psát do svých kádrových dotazníků, že již od dětství milovali rýži. Myslím si, že lidé, kteří kradou, kteří podvádějí, kteří pokládají politiku za výtah k moci, by měli mít své oponenty, a proto jsem v politice.“

Citát připomněl i nepravý parodický facebookový profil vedený pod jménem mluvčího hradu Jiřího Ovčáčka.

Jako jeden z nejbližších spolupracovníků pana prezidenta mohu bezpečně vyvrátit obavy o jeho zdraví: úsudek má ve stejně dobrém stavu jako játra a jeho morální přesvědčení zůstává stejně pevné jako jeho erekce.

Zveřejnil(a) Jiří Ovčáček dne 30. březen 2016

Tento citát nyní koluje na sociálních sítích a reakce na něj jsou v kontextu právě ukončené návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga různorodé. Většinu těch negativních zřejmě podnítila čínská výzdoba v pražských ulicích, čínští „vítači“ i prokazovaná úcta.

„Na rozdíl od jiných se nepřetvařuje a je prostě takový, jaký byl a je... Nevidím na tom nic špatného. Konečně máme ve vedení normálního člověka, a ne figurku EU a USA,“ napsal například uživatel s přezdívkou Winged Heart Whinny. „Pan prezident se úspěšně propil až ke změně názorů, ale i osobnosti. Pracující lid mu z celého srdce přeje mnoho alkoholu a cigaret,“ reagoval také Roman Grega.

Podívejte se na 48 hodin čínského prezidenta v Česku:

Video Podívejte se na 48 hodin čínského prezidenta v Česku ve 3 minutách. - Jan Jedlička, Zuzana Štíchová, Blesk TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fistron ( 31. března 2016 20:41 )

http://eretz.cz/2016/03/navsteva-namestkyne-predsedy-vlady-cinske-lidove-republiky-v-izraeli/

kkkastr ( 31. března 2016 15:32 )

Jen hlupák se nemění

eliska963852 ( 31. března 2016 14:29 )

„Pan prezident se úspěšně propil až ke změně názorů, ale i osobnosti. Pracující lid mu z celého srdce přeje mnoho alkoholu a cigaret,“ To sedí.

kkkastr ( 31. března 2016 14:11 )

No hlavně že neleze do a.... válečnému štváči a krizi plodící věčně zadlužené USA

tgbg ( 31. března 2016 13:57 )

 Ožralý chrchla z hradu lže, jak se mu to hodí a kdo ho právě podplácí.

Zobrazit celou diskusi