Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Komentář: Prezident Zeman se vybarvil, je z něj islamofob dne

Projev prezidenta Miloše Zemana na Albertově byl určený pouze jeho příznivcům, nikoliv celému národu, tvrdí i politici.
Projev prezidenta Miloše Zemana na Albertově byl určený pouze jeho příznivcům, nikoliv celému národu, tvrdí i politici.  (Autor: ČTK/Blesk)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
18. listopadu 2015
05:00

Nakonec k tomu došlo spíš dřív než později, navíc na státní svátek boje za svobodu a demokracii, jak oficiálně říkáme 17. listopadu. Prezident Miloš Zeman se sešel na pódiu s docentem přes motýly, islamofobem a lídrem Bloku proti islámu Martinem Konvičkou, když na Albertově promluvil k demonstrantům a příznivcům jeho protiislámské platformy.

Kromě toho si na pódiu s poslancem Úsvitu – Národní koalice Markem Černochem zapěl i národní hymnu. Nebyl to hezký pohled. A vůbec ne proto, že Černoch zpívá stejně dobře jako pubertální účastníci prvních kol SuperStar. Prezident se totiž svou účastí na akci a ještě na státní svátek přihlásil k marginálnímu politickému proudu, který ministerstvo vnitra i rozvědka označuje za konkurenci neofašistických hnutí.

Na Albertově navíc stáli i příznivci německé Pegidy a dalších spřízněných zahraničních platforem. Od české policie se jim mimochodem dostalo lepšího zacházení než českým novinářům, což je jistě také zajímavý vzkaz na svátek svobody a demokracie. To, že se prezident s Konvičkou nakonec sejdou, nedávno předpověděl jiný islamofob, sociolog Petr Hampl.

Všem je jasné, že skupina, která se formuje kolem Bloku proti islámu, a prezident jsou dlouhodobými strategickými spojenci,“ napsal. Jako by se zahleděl do křišťálové koule. Teď je to tedy oficiální, přestože hrad před 17. listopadem mlžil.

„Pokud se zde sejdou nějací občané a budou zde vyjadřovat své názory, tak to je jejich záležitost,“ uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. I on cítil průšvih, což je co říct. Nějací občané se na Albertově 17. listopadu nakonec skutečně sešli. Několik stovek příznivců Zemana a Ruska a odpůrců islámu, EU, USA a obecně odlišných názorů sem přišlo demonstrovat „na podporu názorů prezidenta republiky na imigraci a islám“, jak zněl název akce.

Prezident je nezklamal a svým vystoupením na jejich akci se oficiálně přihlásil i k jejich politickým názorům. Možná ho teď začne monitorovat vnitro i BIS. Za celé Česko, které podle ústavy reprezentuje navenek, tak Zeman vzkázal i jisté poselství našim spojencům v NATO i EU.

A jen pro ilustraci: na Albertově nešlo o demonstrativní odsouzení islámského terorismu. Konvička chce islám jako náboženství právně postavit na roveň nacismu a poté ho zakázat. Nedávno slíbil, že už brzy nejdřív zaplní Letnou a poté vstoupí předními dveřmi do Strakovy akademie. Na podporu Zemana napsal blog nazvaný „Islamofob dne: Miloš Zeman“. Jeho velkou loď, jak Konvička říká svému tažení, teď kormidluje i prezident.

kkkastr ( 18. listopadu 2015 19:10 )

Proč kradeš nick to jsi takový ubabělec?

kkkastr. ( 18. listopadu 2015 18:48 )

Redaktorka jede

q0or0o1 ( 18. listopadu 2015 18:42 )

Zeman až chcípne, strašně se ožeru - koukáte na ct24???? na Ovčáčka?

q0or0o1 ( 18. listopadu 2015 18:27 )

Tady máme stejná individua, ____ gabrety a její nicky se kterejma se plácá po zádech za svůj urážlivý komentář, patří do basy.

endyrc ( 18. listopadu 2015 18:23 )

Ty za ni vedle píšeš , ty blbe. Svůj styl v ničem nezapřeš ani pro slepce.

Zobrazit celou diskusi