Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pirát č. 2222: Vlastní luxusní domy, bydlí na úřadě!

Autor: Veronika Pukačová, Tereza Hořínková, Kjaj - 
4. ledna 2011
16:33

Až dvanáct let za mřížemi si může odsedět Aleš Trpišovský, který minulou středu podle policie ohrožoval na dálnici D1 řidičku a další šofér kvůli němu naboural. Co je to za člověka? Blesk zjistil že agresivní muž není rozhodně žádný chudák. Vlastní několik nemovitostí za desítky milionů korun, ale trvalé bydliště má podle obchodního rejstříku na městském úřadě!

Aleš Trpišovský je předsedou představenstva developerské firmy HRBS, a. s. Stejné příjmení mají další dva představitelé této společnosti. Podle internetových diskuzí je jedním z nich i jeho syn. Aleš Trpišovský má přitom jako adresu trvalého bydliště uvedeno sídlo místního úřadu Prahy 9!

„Občan si nemůže zažádat o trvalé bydliště na úřadě sám, může ho tam přehlásit pouze majitel bytu nebo domu, kde byl dosud hlášený, a nemovitost například prodal a trvalé bydliště nezměnil,“ vysvětlila Blesku mluvčí Prahy 9 Jitka Fišerová.

Firma vydělává na veřejných zakázkách

Žádný chudák to ale rozhodně není. Jen v Praze a Ústí nad Labem jsme našli dva domy a jeden pozemek, které mu patří. Proč si tedy nezřídí trvalé bydliště tam? Společnost HRBS podle svých internetových stránek v minulosti dělala několik veřejných zakázek.

Například komunikaci v Křeslicích u Prahy nebo kanalizaci a vodovod v Poděbradech. Za tuhle zakázku inkasovala 30 milionů korun. Podílela se i na rekonstrukci budovy Řízení letového provozu na pražské Ruzyni. Tam si účtovala 10 milionů korun.

Co se stalo

Trpišovský minulou středu na dálnici D1 omezil řidičku jedoucí v levém pruhu. Předjel ji zprava, zabrzdil a donutil zastavit. Důvod? Prý jela pomalu! O pár kilometrů manévr zopakoval, tentokrát ale řidič ohroženého mercedesu nestačil zareagovat a do Trpišovského narazil. Policie Trpišovského viní z pokusu o ublížení na zdraví a poškozování cizí věci. Za podobnou lumpárnu měl jít do vězení již před 13 lety, ale dostal prezidentskou milost.

janejaneja ( 5. ledna 2011 13:25 )

Já se také starám, abych se měla líp, ale zásadně se na silnicích chovám jako slušný člověk a nikoho neohrožuji na životě, jako to hovado 2222. Jak říkám, kdyby jste byl jeho oběť na silnici vy, 100% byste tady mluvil úplně jinak. Chování těchto "nadlidí" nebo co to je je pro nás všechny nebezpečné, na tom se snad shodneme.

marmat ( 5. ledna 2011 11:10 )

Pane"LONYTONY" k VĚCI jste to ode mne dostal před chvílí ...21.20 Toto bylo vtípek pro přeživší lidi na účet SPZ 2222 a Vás: SPZ 3333 . Ale Váš SUPRER ULTRA INTELEKT TO NECHYTIL. Ale ostatní nepochybně nepropásli Vaší aroganci a NAMISTROVANOST a to všechno je VÁŠ EXELENTNÍ zpravodajský propadák ...

horak47 ( 5. ledna 2011 11:07 )

Media mohou zničit kohokoli si vzpomenou,a může být vinen i nevinen.

darika ( 5. ledna 2011 07:35 )

píšu to s ironií, protože on je přece chudák, kterému všichni ubližují. ...no comment.

darika ( 5. ledna 2011 07:34 )

a jsem za to aby dostal nejvyšší možný trest. Na dálnici byl, dle mého názoru hrdina, kde ukazoval vulgární gesta, ale jakmile dojde na lámání chleba tak se proti němu všichni spikli.

Zobrazit celou diskusi