Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rath sedí ve vazbě: Jeho ženám se hroutí svět!

Autor: red - 
27. května 2012
05:00

Po zatčení Dr. Davida Ratha se hroutí mocné impérium žen, které vybudoval. Kolik žen kvůli poslanci podezřelému z korupci dostalo vyhazov a kolik jich bude mít kvůli kauze existenční problémy?

Šéfka zakázek - vyhazov!

Johana Novotná, šéfka veřejných zakázek, k hejtmanovi Rathovi přišla z firmy ML Complet, která zřejmě zmanipulovala zakázku na rekonstrukci buštěhradského zámku. Dostala výpověď, končí.

Manželka - bída?

Eva Rathová sdílí s manželem rodinný dům v Hostivicích. Jenže se ukázalo, že nemá doslova a do písmene nic. Všechno je psáno na Davida Ratha. Těžko bude dokazovat, co za dobu života s ním nabyli společně.

Milenka č. 2 - vězení?

Ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová je za katrem. Rath jí prý ponechal volnou ruku při nadhodnocování zakázek. O »nadpočetné« peníze se pak prý dělili.

Tajemnice - vyhazov!

Vedoucí kanceláře hejtmana Ratha Barbora Snopková-Haberová dostala výpověď. Jako pravá Rathova ruka prý musela vědět o toku peněz. Policisté právě od jejích výslechů očekávají možná průlom v celé kauze.

Milenka - přijde o dům?

Renata Horká, Rathova oficiální milenka z firmy Zentiva, si v Hostivicích postavila dům a prý potvrdila Rathovi písemně, že jí značně přispěl. Hrozí, že stát Rathovi v případě jeho viny obstaví majetek?

Mluvčí - vyhazov!

Mluvčí hejtmana Berill Mascheková bránila svého šéfa jako lvice, tvrdila, že jde o politickou provokaci. Jinak je to žena vychovaná Policejní akademií. Dostala padáka.

gogo ( 29. května 2012 17:38 )

Nesouhlasím s Vámi pane doktore... Kde berete jistotu, že fantasmagorické "pravdy" jsou lži a ne naopak ? Víme jen to, čím nás krmí média. Žádný soud ještě neproběhl, žádné detailní šetření nebylo provedeno či zveřejněno... A Vy, jako profesionál, by jste měl nejlépe vědět jak se dá dav snadno zmanipulovat v zájmu čehokoliv a kohokoliv a kdykoliv a kdekoliv... Alespoň těch 70%. Jak sám říkáte... A zde se ta motivace zmanipulování setsakrementsky přímo nabízí... Stále zde zůstává kardinální otázka a vše ostatní je zcela vedlejší a podružné : Skutečně pobíhal po ulici Rath s krabicí ve které měl 7 milionů ??? To Je skutečně Rath tak dementní, že neví, že to je jediný okamžik, kdy může být i jako poslanec zatčen ? Že je to jediná Achileova pata jeho poslanecké imunity ? Skutečně byl tak dementní, že volal mobilem (jak patolízasky říkal v TV John že si Rath v mobilu „rochnil“) že má v krabici 7 milionů ? Není v tom případě dle Vás – odborníka – Rath „blázen“ ?

enriko ( 28. května 2012 08:25 )

Tu nemusel nikdo nastolovat, tady se kradlo odjakživa. A kradli všichni co jim síly stačily. Možná Klaus a tehdejší mocní tuto skutečnost podcenili. Jestli Češi fakt něco umí tak je to zlodějna, kdekoliv a čehokoliv. U nás v továrně kradli úplně všichni a nikdy nic nechybělo. To byl zázrak zvaný reálný socialismus. Po tom se hodně lidem hodně stýská.

gevi ( 27. května 2012 20:41 )

Statisticky je to s intelektem takto (nejen u nás, ale v celé lidské populaci): Když vyneseme úroveň inteligence do Gaussovy křivky, to je běžný statistický graf (taková ta hora Říp), a budeme hodně benevolentní tak můžeme čtyřicet procent populace označit za průměrně inteligentní. Třicet procent pak za podrůměrně (z toho asi deset procent na a pod hranicí debility) a třicet za nadprůměrně ineligentní. Z toho je jasné, že dvě třetiny populace jsou průměrně a podprůměrně inteligentní. A čím mají lidé nižší inteligenci, tím snáze se jim dají namluvit izcela absurdní a fantasmagorické "pravdy", viz třeba Rathovy výmluvy a výmluvy jeho otce. Protože jsem celý život pracoval s lidmi, tak se nedivím, že mnozí v tom vidí "spiknutí", protože vím, do jakých hloubek se často dostane lidský intelekt. A takový člověk, pak nejen věří všemu, co se mu nakuká, ale ještě to "tvúrčím" způsobem rozvíjí. To ostatně vidíme i na těchto diskuzích.

gevi ( 27. května 2012 20:30 )

Zatím stále více než 50% lidí prezidentovi věří. Takže s většinou opatrně.

gevi ( 27. května 2012 20:24 )

Gogo nebudu vaše názory zlehčovat a nebudu ironický. Takže stát zkoncentroval "síly a prostředky na dopadení Ratha". To jsou vaše slova. Je to tedy tak, že peníze o které se jedná (asi 50 milionů) jsou státní peníze, které měly pana doktora Ratha falešně usvědčit? Uvolnil je tedy "stát", ať už jím rozumíme cokoli, proto, aby je "někdo" Rathovi podstrčil? Pak by do spiknutí musela být zasvěcena paní Pancová a pan Kott, kteří krabici Rathovi dali. Myslíte, že on opravdu nevěděl, že nese sedm milionů? Možné je, že tajné služby věděly, že Pancová chce Rathovi dát víno v krabici, takže připravily stejnou krabici se sedmi miliony a Pancová to nevědouc, ji dala v dobré víře Rathovi. Možné to je. Co ty ostatní peníze, těch asi 40 milionů? Možná tajné služby vytvořily ty skrýše, peníze do nich poschovávaly (jistě nevěříte Rathovu otci, že je tam dali Ukrajinci, když dělali podlahu) a pak šly najisto. Je to možné? Ve státě, kde neplatí žádná zákonnost jistě ano. Možné je taky to, že vůbec žádné peníze pan doktor nenesl a všechno na něj ušili tak, že mu vzali krabici s vínem, odstranili víno a nastrkali mu tam miliony. I to je možné. Je zde otázka: Proč "stát" vynaložil takové úsilí a tak markantně překračoval veškeré zákony jen proto, aby dopadl právě pana doktora Ratha. Je to snad proto, že on jediný (když VV selhaly) bojoval proti korupci a "stát" měl strach, že odhalí velký průšvih? Přece by ho takhle rafinovaně a s vynaložením velkých prostředků (jak sám píšete) nechtěli odstranit jen kvůli jeho nevymáchané hubě, kterou si pouštěl bez zábran na špacír. Proč chytili právě Ratha a tak složitě to na něj ušili? Já jsem skeptický realista a nyní vám napíšu svůj názor, který mnohem více odpovídá zjištěným skutečnostem a faktům: Pan doktor Rath se po celou svou polïtickou kariéru choval jako bezcharktení a egocentrický hajzl, kterému šlo vždycky jen a jen o jeho prospěch a osobní popularitu. A tuto křiváckou kariéru zakončil účastí ve velké korupci.

Zobrazit celou diskusi