Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Syna našla 3 dny po zemětřesení

Autor: mivr, Kjos - 
19. dubna 2011
09:34

Slzy štěstí a úsměv na tváři. To jsou jevy, které teď v Japonsku moc k vidění nejsou. Všichni truchlí nad oběťmi zemětřesení a tsunami, které zemi postihly 11. března. Matka Yuko má ale k radosti důvod. Našla svého pětiletého syna Raita.

Je to už více než měsíc, kdy severovýchodním pobřežím Japonska nejprve otřáslo zemětřesení, a pak ho zalila ničivá vlna tsunami. Země se z následků přírodních katastrof nevzpamatovala dodnes.

Přesto se pro obyvatele poničených oblastí najdou i důvody k tomu být šťastní. Když se matka pětiletého Raita Yuko Sugimoto (28) dozvěděla, že místo, kde je právě ve školce, zaplavila tsunami, okamžitě se tam rozjela autem. Silnice ale byly tak zničené, že musela vůz obrátit.

Tři dny nejistoty

Vrátila se tam další den i s manželem a otcem chlapečka Harunorim (36). Když dojeli na místo, naskytl se jim příšerný pohled. Kde původně stála budova školky, zbyly jen trosky. Po dětech ani památky. Ptali se dobrovolníků, kteří už tam uklízeli vzniklou spušť, ale každýý jim tvrdil něco jiného. Někdo, že děti byly zachráněny, někdo, že je smetla vlna. Rodiče Raita byli zoufalí.

Samozřejmě stále doufali, že je jejich syn naživu, ale teprve třetí den po katastrofě měli jistotu. Dozvěděli se, že čtrnáct pracovníků vyvedlo děti na střechu a záchranáři je pak převezli na univerzitu. Yuko v zemětřesení sice ztratila hodně, ale život jejího syna je nade vše. „Dokud je můj syn u mě, těším se z každého dne!“ říká vděčně.

bafinka81 ( 19. dubna 2011 13:57 )

To už je lepší.

bafinka81 ( 19. dubna 2011 09:50 )

Nezlobte se na mně, ale ať čtu, jak čtu, nějak mi nedává smysl název článku. Žena z trosek našla svého syna??????? Nenašla ho ani v troskách, nebyla to ani žena z trosek, fakt nechápu. Děkuji za vysvětlení

Zobrazit celou diskusi