Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bývalý protokolář o Zemanově kanceláři: Bylo mi prezidenta líto, zaslouží si bezbariérový přístup

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
24. dubna 2023
15:21
Autor: Markéta Volfová, pah - 
24. dubna 2023
14:00

Velké rozpaky vyvolalo minulý týden otevření kanceláře exprezidenta Miloše Zemana. Absence bezbariérového přístupu, která je pro Zemana nutností nebo pracovní stůl, za který se bývalý prezident s vozíkem ani nedostane - navíc zcela zjevně na rychlo umístění místo postele. Jaké bude Zemanovo další působení? A jak silně se bude lišit od exprezidentské činnosti jeho předchůdců?  Nejen na to v pondělním Epicentru odpovídal  bývalý hradní protokolář Miroslav Sklenář.

„Musím říct upřímně, že ta fotografie, když ochranka po schodech vynáší bývalého prezidenta Zemana směrem k jeho kanceláři, se mi moc nelíbila,“ komentoval bývalý protokolář nedůstojnost situace.

„Za prvé jsem si říkal, že tam nebyl nikdo, koho nenapadlo ty dveře zavřít a říkal jsem si taky, že by si asi bývalý prezident zasloužil bezbariérový přístup,“ podivoval se s tím, že někde byly připraveny lišty pro kolečkové křeslo bývalého prezidenta, ale nakonec použity nebyly.

„Pak si asi řekli, že to je na vozík moc prudké, takže já musím říct, že mně bylo líto dvou věcí, za prvé mně bylo líto bývalého prezidenta, že tohle není fotka, kterou bych si já představoval, a pak, když jsem četl některé komentáře různých článcích, které prostě říkaly: dobře mu tak, zaslouží si to, tak z toho taky nemám radost,“ míní Sklenář a dodává, že lidé nemusí Miloše Zemana milovat, ale je to bývalý prezident, který byl prezidentem 10 let a tak mu některé závěry přišly nevhodné.

„Já bych to dělal jinak, ale nejsem u toho, nemám s tím nic společného a vždycky jsem byl toho názoru, že ono se to lehce kritizuje, takže nechci zabíhat do nějaké kritiky,“ uvedl Miroslav Sklenář .

Podle bývalého protokoláře je zřejmé, že zajistit bezbariérovost jednoznačnou nezbytností. „Pan prezident používá invalidní vozík, ale potom nevím, jaké jsou na to finance, či ta plejáda možností použít možná klidně i bývalý byt. To by mě netrápilo. Ale otázka kde a za kolik peněz?,“ upozornil na vysoké ceny pražských nájmů. „Samozřejmě první den v nové kanceláři by se měl pojmout nějak slavnostně. Ale říkám, každý máme jiný styl a jiný způsob,“ shrnul kontroverzní otevření Zemanovy kanceláře.

sekebo ( 25. dubna 2023 02:08 )

Za jeho "zásluhy" mu našli adekvátní kutloch, možná mohl být ještě o 1 patro výše.
A to vnitřní vybavení přesně koresponduje s jeho "schopnostmi". Ještě, že ten omyl už je za námi

trintin ( 24. dubna 2023 17:05 )

o Zemanově kanceláři: Bylo mi prezidenta líto?? Proč, rudý chameleon dostává dost peněz aby si bezbariérovou kancelář pronajal, on si ale nájem nechává zaplatit od jiných a proto si nemůže vybírat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa