Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Návrat depresivní „architekty“ Zemanové? V kanclu mají zase černou. Na temnou si stěžoval i Pavel

Aktualizováno -
23. dubna 2023
07:30
Autor: for - 
22. dubna 2023
05:00

Exprezident Miloš Zeman strávil ve své kanceláři první pracovní den. A vizáž jeho pracovny už byla ostře zkritizována. Místnosti jsou totiž sterilní, neupravené a je vidět, že Zemanův tým stihl jenom odstranit z místnosti postel a instalovat pracovní stůl. Blesk si povšiml, že se opět jedná o kus nábytku, který je černý a lesklý. Právě na takový druh nábytku si stěžoval nový prezident Petr Pavel, který se nastěhoval do Lumbeho vily po bývalé první dámě. 

Bývalá první dáma Ivana Zemanová je pověstná svou zálibou v černé barvě. Už během své první zahraniční návštěvě prozradila, že ji ráda nosí i proto, že černá zeštíhluje. Často se v černé či jinak tmavé garderóbě ukazovala a nejspíše byla i ráda, pokud měla kolem sebe tmavý nábytek. Ukázalo se to poté, co se do jejího dočasného bydliště – Lumbeho vily – začal stěhovat nový prezident se svou manželkou. 

„Je na krásném místě, celé to prostředí kolem, je tam klid, je to samozřejmě z hlediska bezpečnosti úplně optimálně zajištěné, bohužel vnitřní výbava třeba černým, lesklým nábytkem, tmavě vymalované stěny, je opravdu trochu depresivní,“  řekl pro Info.cz v rozhovoru s Michalem Půrem Petr Pavel

Prezident Petr Pavel na obhlídce Lumbeho vily (10.3.2023) Prezident Petr Pavel na obhlídce Lumbeho vily (10.3.2023) | reprofoto Facebook Petr Pavel

„Já nevím, možná se tam Ivana Zemanová cítila dobře, moje žena se tam teda moc dobře necítila a já se samozřejmě cítím dobře tam, kde se ona cítí dobře,“ sdělil také český prezident.

Návrat černé

Nyní to vypadá, že zálibu v černém a lesklém nábytku nemá jen Zemanová – případně si vzala pod křídla výzdobu kanceláře. V jeho novém pracovišti se už totiž stkví stůl právě v tomto provedení. Z fotek to navíc vypadá, že je to i první kus nábytku, který je zde nový – u okna kanceláře totiž zůstal i bílý stoleček, který tam podle inzerátu byl už před nastěhováním exprezidenta. 

Prostor zatím působí chladně a depresivně i bez černého lesklého nábytku. Důvodem je ale možná i to, že zatím neměl tým exprezidenta moc času s designem místnosti hnout. 

„My ten prostor dostali k dispozici v minulém nebo předminulém týdnu. Takže během krátké chvíle to bude velmi hezké a bude to velmi důstojné,“ řekl Blesku bývalý poradce Zemana Martin Nejedlý, který bude Zemanovi vypomáhat. 

Zatím tak Zemanův tým jen vystěhoval postel a dosadil již zmíněný černý stůl. Zůstaly zde i noční stolky, malý stolek u okna a zrcadlo. 

Celý byt o výměře 90 metrů je pak podle některých komentátorů extrémně nevyhovující pro exprezidenta. A obecně pro exprezidenta, který je navíc na vozíčku. Byt totiž disponuje velice úzkým vstupem na toaletu, kudy vozík prostě neprojede. Překážkou je i fakt, že do zvýšeného přízemí, kde se kancelář nachází, totiž nevede výtah a Zemanův tým sem tak instaloval provizorní sundavatelné kolejnice. 

Video  Prezident Miloš Zeman začal využívat svou novou kancelář  - Blesk - Elmer Carvalho
Video se připravuje ...

 

pindal ( 23. dubna 2023 21:13 )

Věřím všemu,trochu mě to zaráží,ale já tyto zprávy nevyh­ledá­vám,st­ačí,­když mě na ně někdo upozorní.Pro mě je zajímavé to,jak lidi dovedou lhát a přetvařovat se.V podstatě se nedá ničemu věřit,je to všechno jenom divadlo,asi.

pindal ( 23. dubna 2023 20:57 )

Ta je se mnou šťastná.Každé ráno pozdravím,nazdar a ona odpoví,zdar soudruhu veliteli. A jak to máš doma ty?Dovolí ti jít na pivo?

JaNat ( 23. dubna 2023 20:56 )

Si to oprav sám.

JaNat ( 23. dubna 2023 20:55 )

*korunování

JaNat ( 23. dubna 2023 20:53 )

Jasně a proto jsi Petr Klíč nick ukradl, ty mi něco povídej. Opět jsi mě urazil. Je ti ted líp? A k nickům - poznám to. Naopak, rozeznat jestli píše žena či muž a zda-li se skrývá za jinými anonymy stejná osoba nebo zda-li něco psala dotyčná osoba se učí v některých oborech. Nic paranoidního. A je mi jedno co ty si o mně myslíš. Kdybys pořád za mnou nedolejzal ani bych si tě nevšimla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa