Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Politolog: Opozice vyvolala zbytečné jednání, je to jen promyšlená kampaň Babiše

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
18. ledna 2023
13:16
Autor: Pavlína Horáková, Markéta Volfová - 
18. ledna 2023
12:25

Už druhý den jednají poslanci o nedůvěře vládě. Ač se hnutí ANO dušuje, že nejde o kampaň Andreje Babiše před 2. kolem volby, zástupci pětikoalice tvrdí opak. Vyvolalo ANO sněmovní maraton právě kvůli Babišovi? A z čeho může nakonec těžit Petr Pavel? Hostem dnešního Epicentra byl politolog Ladislav Mrklas.

„Podle mého soudu ano, já si myslím, že je to velmi promyšlená kampaň, je to kampaň, která jde tím směrem, kterým jim chce vést Andrej Babiš. Tzn. útočit na vládu a prostřednictvím vlády útočit i na svého protikandidáta, kterým je Petr Pavel,“ uvedl politolog Mrklas.

Šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová uvedla v úterý, že jednací den Sněmovny stojí 3,9 milionu korun. Měly by tyto náklady být připočteny do Babišovy kampaně tak, jak Pekarová nadhodila? „Možná v nějaké teorii bychom s ní souhlasit mohli, ale samozřejmě to asi není dost dobře možné,“ podotkl Mrklas.

„Když něco vypadá jako kampaň, svolává se to jako kampaň a bude se mluvit o kampani, tak to patrně kampaň je. I když se někteří snaží vytvořit dojem, že to je o hlasování o nedůvěře,” uvedla přitom k dění ve Sněmovně Pekarová.

„Opravdu jsem nikdy nechtěl být hercem v kampani pana poslance Babiše. Ale jeho volební štáb tomu tak chtěl, a tak jsme všichni na této zbytečné schůzi. Vlastně sledujeme cosi, co bychom mohli nazvat absurdní divadlo,“ poznamenal dnes na plénu pro změnu ministr kultury Martin Baxa (ODS).

„To, že Sněmovna se zabývá otázkou vyjádření nedůvěry, přičemž opozice vlastně nemá vůbec žádnou šanci tu nedůvěru vyvolat, místo toho, aby se normálně jednalo, nebo aby jednaly výbory - ve Sněmovně leží celá řada důležitých zákonů, opozice dost často obstruuje, takže natahuje to jednání - teď svolala další jednání, které je úplně zbytečné,“ dodal Mrklas.

Připouští však, že jde o legitimní nástroj opozice, která je tu od toho, aby brzdila vládní návrhy, když s nimi nesouhlasí. Obstrukce se však podle něj využívají v tomto volebním období velmi často.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Hana Pospíšilová ( 19. ledna 2023 12:20 )

Ani se Babišovi nedivím že má strach z války , stačilo vyjádření Fialy ,posílání zbraní za miliardy a teď budeme mít generála na Hradě ,ktery tomu všemu rozumí ,...

Uživatel_5190006 ( 18. ledna 2023 20:42 )

Myslim že nás voliče toho velkého komunisty KGB a STB generála naprosto nezajímá názor voliče Babiše a na rozdil od vás, vám nebudu nadávat, že jste hloupý atd... Máte jiný názor toť vše... Volte si dle libosti...

Uživatel_5190006 ( 18. ledna 2023 20:35 )

Myslim ze si to dělají sami 😄

JaNat ( 18. ledna 2023 19:09 )

To je snad každého kandidáta věc. Pavel zase žebrá o hlasy a to je v pořádku? Nedělejte Pavla lepším než je a Babiše horším než je.

cid2000 ( 18. ledna 2023 14:36 )

Naštěstí nás pane politologu naše brzy demo-vláda spolu s Fialou a Pavlem dostanou na frontu na Ukrajinu co by fuk po bok vítězných bande­rovců­....­...no, pan prezident Beneš by měl radost co se dnes děje !!!Když to ovce chtějí, tak dostanou co si zaslouží, naloženo. Ti nejlepší Tschechisch ovce dostanou Šuchevyčuv řád!! Banderovci mají oficiálně status veteránů na Ukrajině !!!Asi za jejich humanitní úspěchy, efektivitu v masivním vyvraždování především židovského obyvatelstva, poláků, rusí­nů,čec­hů,ró­mů,ru­sů atd.!!! Nyní to jsou naši hrdí partneři !!!Takže po banderovsku,, Slááááva Ukrajině !!Slava Ukrajini! Herojam slava!!Používáno jako pozdrav Organizací ukrajinských nacionalistů a Ukrajinskou povstaleckou armádou,banderovci, v jejímž čele stál Stepan Bandera.A tohle svinstvo podporujeme !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa