Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Petr Pavel: Vláda toho dělá dost, i když by šlo udělat víc. Stejnou míru komfortu si nezachováme

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
12. října 2022
05:50

Průzkumy i bookmakery v posledních dnech favorizovaný kandidát na prezidenta Petr Pavel se netají tím, že k některým postupům vlády má výhrady. Slova o tom, že kabinet Petra Fialy (ODS) na české občany zapomíná, jsou podle armádního generála ve výslužbě výsledkem špatné komunikace některých ministerstev a utvrzováním populistických politiků z opozice. Vláda dělá dost, mohla by ale dělat víc. Tak či tak, nemůžeme upřednostnit pohodlí před bezpečností, říká.

„Potíže, které dnes máme, a kterým čelí celá Evropa, ale i velká část světa, jsou z velké části právě způsobeny agresivní válkou Ruska na Ukrajině,“ shrnuje Pavel, proč z jeho pohledu zkrátka není možné považovat Rusko za partnera. „Nemůžeme oddělit řešení našich energetických problémů od těch bezpečnostních, které se dějí jenom několik set kilometrů na východ od našich hranic,“ dodává.

„Není možné doufat, že si zachováme stejnou míru komfortu jako dosud, bez toho, že bychom věnovali pozornost bezpečnostní situaci, ale také situaci uprchlíků. Musíme to řešit. Samozřejmě zároveň s důrazem na to, abychom zajistili sociální smír u nás,“ vysvětluje prezidentský kandidát s tím, že vládní kroky víceméně kvituje. 

„Vláda toho dělá dost, i když neříkám, že by nešlo udělat víc. Neříkám ani to, že opatření byla přijímána včas, ale to, v čem vidím největší problém je, že vláda o tom, co dělá ne úplně šťastně, dokáže veřejnost informovat. Mnoho lidí opravdu nabývá dojmu a jsou v tom utvrzováni některými populistickými politiky, že tahle vláda na lidi kašle, že jim na nich nezáleží. Přitom, když se podíváme na rozsah opatření, která tento kabinet přijímá, nijak zásadně neliší od rozsahu opatření v okolních zemích,“ komentuje současná opatření generál, kterého jako jednoho ze tří kandidátů, trojkoalice podpořila v boji o Hrad.

Co říká na to, že jej v prezidentské kandidatuře podpořila vládnoucí trojkoalice? A jak reaguje na kritiku své komunistické minulosti? To vše se dozvíte v celém záznamu pořadu Epicentrum s Petrem Pavlem.

pea.p ( 12. října 2022 09:52 )

Když ho podporují, tak co má říkat.
Jinak je úplně bokem. Pokud se nepomůže firmám a začnou padat (a to začnou pokud se nic nezmění), tak bude úplně jedno jestli lidi dostanou 5000 na dítě ap. Pak se začne propouštět, a místo odvodů do kasy z ní nezaměstnaní budou čerpat. otázka je jestli bude z čeho.
Všechno se rozkradlo, zprivatizovalo-nic nám nepatří. Zisky mizí v zahraničí.
Ale někdo si pořád myslí jak je všechno super

naidka ( 12. října 2022 08:21 )

"Vláda toho dělá dost, i když by šlo udělat víc." První část věty je určená pro pochlebování vládě, druhá pro voliče, jakože i on je kritický. Je to Petr nebo Pavel?

al.bunda ( 12. října 2022 06:51 )

Jj, zelený mozek vždycky věděl na čí straně je výhodnější hýkat🤮🤮🤮🤮🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa