Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Starosta Kolář o aféře Hlubuček: Jak může někdo být tak blbej? Nejvážnější korupční kauza v Praze!

Video se připravuje ...
Autor: for - 
30. června 2022
05:00

Starosta Prahy 6 a poslanec Ondřej Kolář (TOP09) byl ve středu hostem pořadu Epicentrum. Vedle svého statutu zločince, kterým se pyšní na území Ruska, okomentoval i snahy o ukončení války. Podle něj bychom měli zvolit vojenské vítězství. Okomentoval i kauzu Hlubuček, která zamávala hlavním městem jako jedna z největších korupčních kauz posledních let. Kolář se s Hlubučkem okrajově znal, moc s ním ale nemluvil, jak zmínil ve vysílání. Nechtěl pak spekulovat, zdali budou v TOP09 kvůli kauze padat ještě nějaké hlavy, a dle svých slov nechápe, jak by mohl být někdo „tak blbej“.

Během rozhovoru se Kolář vyjádřil i ke kauze Dozimetr, která měla obrovský vliv nejen na Prahu, ale i na TOP09. I v této straně totiž padaly hlavy - a to Marka Doležala a Jiřího Fremra. Zdali ale padne nějaká další, o tom nechtěl Kolář spekulovat. 

„Naše předsednictvo přijalo usnesení, které je velmi dobré a říká, že každý v TOP09, kdo by měl černé svědomí, tak má odejít, a já předpokládám, že jsou v TOP09 lidé mentálně a morálně na úrovni, že to berou vážně a kdokoliv jej má černé, nebo trošku šedivé, tak odejde,“ uvedl na Kolář v Epicentru na dotaz, jak je na tom TOP09.

Signály, zdali někdo takový v TOP09 je, neřekl. Zmínil ale, že vídá v médiích některá jména. Jedno takové připomněla ve vysílání i moderátorka. Jedná se o europoslance Jiřího Pospíšila, který měl mít „toxické“ kontakty s kontroverzním podnikatelem Redlem. Pospíšil pochybení odmítá. „Já nevím, jestli mu to zlomí vaz. Jestli ucítí zodpovědnost, tak z toho něco vyvodí sám,“ řekl k Pospíšilovi Kolář.

Dle jeho slov se přitom jedná o největší pražskou korupční kauzu. „Já si spíše říkám, jak může být někdo tak blbej,“ podivoval se Kolář při dotazu na kauzu Hlubuček.

 

I Kolářovo jméno může v kauze „Dozimetr“ zaznít. S Petrem Hlubučkem, který úřadoval v Lysolajích, se totiž potkával jako s člověkem, který úřadoval na sousedním území.

„Neznal sem se s ním, vlastně sem s ním skoro nemluvil,“ podotkl ve vysílání. S Hlubučkem dle svých slov spolupracoval jen málo a při osobním setkání mu připadal jako „frajer“ - nikoliv v dobrém slova smyslu. „Je třeba říct, že ta část Prahy funguje, povedlo se nám spoustu zajímavých věcí a pana Hlubučka jsme k tomu vlastně nikdy nepotřebovali,“ uvedl. 

Kolář nyní bude po dvou funkčních obdobích opouštět křeslo starosty. V komunálních volbách o místo usilovat již nebude. K tomu se rozhodl už dva roky zpátky, jak dodal ve studiu Blesku. „Bylo to v době, kdy ještě ani nebylo rozhodnuto, že kandiduji do Sněmovny. Říkal jsem si, že starostu dělám dlouho a je potřeba nechat prostor i někomu jinému,“ uzavřel.

Výhrůžky pokračují

 

V pořadu Epicentrum mluvil Kolář také o neustávajících výhrůžkách kvůli odstranění sochy Koněva a i o tom, jací jsou Rusové vyjednavači a proč vlastně nemá smysl s nimi diskuze vést. Mluvil o tom nejen v souvislosti s válkou, ale i s aktuální kauzou, kdy se Praha 6 snaží využívat pozemky a budovy, které spadají pod Rusko - a jak zdůrazňuje Kolář, některé budovy jsou využívány k podivným účelům.

Jednou z budov je například škola na Krupkově náměstí v Bubenči. Tu chtěl Kolář už před válkou využívat alespoň k tomu, aby sem mohli docházet i čeští studenti. Nyní se uvažuje o tom, že bude budova používaná pro ukrajinské uprchlíky. Rusko ale o pozemcích nejedná. „Oni jednat nechtějí. My to konzultujeme s ministerstvem zahraničí a podařilo se nám najít postup, jak z moci úřední Rusy prudit. Nebavíme se o škole jako takové, ale o několika číslech popisných a ne všechny jsou využívané, jak by využívány měly být,“ uvedl starosta v pořadu Epicentrum.

Podle Koláře se chystá speciální usnesení, zákon, který by vedl k tomu, že pozemky připadnou do českých rukou. A české pozemky v Moskvě by naopak padly do rukou Ruské federace

 

Obviněný Petr Hlubuček a jeho partner Jiří Karvánek. Obviněný Petr Hlubuček a jeho partner Jiří Karvánek. | reprofoto Facebook Petr Hlubuček

SPOLU do kanálu ( 30. června 2022 21:19 )

Nějak se to těmi úspěšnými homosexuály hemží. Hlubuček, Pospíšil, Kolář.

11kareI11 ( 30. června 2022 19:10 )

Lomikel, tohle není věc zpravodajců, to je věc policie. To nevíte?

11kareI11 ( 30. června 2022 19:09 )

No, o tom ani nepíšu, protože by mně ihned utřeli, že to není o Babišovi.

11kareI11 ( 30. června 2022 19:07 )

Co kdyby to byla lavička Miloše Zemana? To by vám její cena asi v hlavě nevrtala, že ano? Není, já vím. Miloš Zeman nebude mít ani tu idiotskou lavičku. Zbyde tady po něm jen hořký nádech po člověku, který udělal téhle zemi jen ostudu, které se nevyrovná ani Klausova krádež propisovačky.

11kareI11 ( 30. června 2022 19:03 )

Ani jednou z Kolářových úst v článku nezazněl dovětek...že se nechal chytit. Je docela typické, kteří lidé mu to vkládají na zdejší diskuzi do úst. A je pro tyto lidi zcela typické, že bezostyžně lžou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa