Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Starosta Kolář trnem v oku Rusům: Chodí mu nové výhrůžky smrtí!

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
29. června 2022
15:36
Autor: for, mav - 
29. června 2022
14:00

V Rusku je stíhaným zločincem. Dobré jméno si ve federaci nezískal ani přejmenováním pražské ulice, kde se nachází ruská ambasáda, na „Ukrajinských hrdinů“. Poslanec a starosta Prahy 6 přišel o svých zkušenostech promluvit do pořadu Epicentrum. Jací jsou Rusové vyjednavači? Jak hýbe s pražskou částí válka a co kauza Dozimetr? To se dozvíte v rozhovoru s Ondřejem Kolářem. Vysíláme od 15:00.

Kolář si s ruskou stranou užil své. Kvůli sporu o odstranění sochy maršála Koněva z náměstí Interbrigády se dokonce dočkal statusu zločince. Rusko totiž přijalo zákony, který ukládá vězení člověku „za poškození ruských válečných pomníků v zahraničí“ a právě toho se podle federace starosta Prahy 6 dopustil.

Strach pak z Ruska nemá. „Nebojím se toho a z toho zákona si nic nedělám. Do Ruska se navíc nechystám,“ podotknul.

„Strach nemám. Dezinformace beru jako poctu“

V pořadu Epicentrum starosta uvedl, že výhrůžky smrtí, které tehdy masivně dostával a kvůli kterým měl i půlroční policejní ochranu, ještě neustaly. „Ono to má setrvalý stav. Ty vyhrůžky se pohybují v takové sinusoidě. Když dojde k něčemu, co se dotýká Ruska, tak ta aktivita trollů stoupne,“ vysvětlil s tím, že ale rozhodně nedostává tolik zlostných psaní, jako před dvěma lety.

Kolář také pozoruje zvýšenou aktivitu na dezinformačních webech. „Moje jméno se tam objevuje prakticky pořád, já to beru jako poctu,“ uvedl s tím, že viděl i pár tak moc nepovedených, že i samotní vždy důvěřiví uživatelé pojímali podezření. Některé nebezpečnější ale aktivně řeší s policí, jak dodal.

Na odstraňování Koněva ve studiu Blesku i obsáhleji zavzpomínal. Především pak na to, jací jsou Rusové vyjednavači. „Jsou osobití. Absolvovali jsme několik jednání a musím zdůraznit, že to byla naše dobrá vůle. Jednání předcházela řada incidentů a my se snažili najít řešení, nějakou cestu. Nabízeli jsme jim prodej, ale odmítali to. Odmítali každé vstřícné návrhy a dospělo to tak daleko, že po sérii poškozování jsme sochu odstranili,“ zavzpomínal s tím, že v jejich vyjednávání vidí klasický ruský styl, kdy si „jedou svoje a věří báchorkám“ přičemž řešení prostě nehledají.

13:45
Dnes

Evropská komise dnes uvolnila dalších 1,5 miliardy eur (38 miliard korun) z balíku finanční pomoci Ukrajině. Částka je poslední platbou z celkově šestimiliardového grantu, který má zemi čelící ruské agresi pomoci se základními výdaji státu, prohlásila předsedkyně komise Ursula von der Leyenová.

13:15
Dnes

V důležitých věcech v rámci V4 najdou nejvyšší armádní představitelé Maďarska, Polska, Slovenska a ČR vždy shodu bez ohledu na možné politické rozdíly. Novinářům to po dvoudenním jednání nejvyšších armádních představitelů v liblickém zámku řekl náčelník generálního štábu Karel Řehka. Jednání bylo zároveň i zhodnocením českého předsednictví V4. Tématem byl také průběh konfliktu na Ukrajině, jeho vývoj a potřebné kroky k podpoře Ukrajiny, ale také koordinace v rámci aktivit EU a NATO.

12:42
Dnes

Toto jsou orientační odhady bojových ztrát Ruska k dnešnímu dni, uvedly Ozbrojené síly Ukrajiny.

Zobrazit celý online

prochaskanamoste ( 30. června 2022 01:03 )

Admine, nick rdk35 smí porušovat všechno, pro něj kodex neplatí???????

prochaskanamoste ( 30. června 2022 01:02 )

Jakou tady plníš roli, hulváte? Rozvraceč diskuze?

prochaskanamoste ( 30. června 2022 01:00 )

Jasná páka!Smradi rudí, nadávají ANO a Babišovi do estébáků a komančů, přitom levičáci a zakuklení rudoši jsou oni sami.

prochaskanamoste ( 30. června 2022 00:58 )

Už aby šla devastující chamraď od válu, k Brdičkům, nejlíp tam, odkud není návratu. Proč my nejsme hrdí a chytří, jak Maďaři, Rakušáci, Švýcaři.

prochaskanamoste ( 30. června 2022 00:57 )

Pán jsou velký hrdina. Nebojej se ničeho, jen si pro sichr vloni objednal na státní outraty policejní ochranku a skrýval se kdesi ve sklepních útrobách. Jestli tedá můžeme ausgerechnet věřit české TV.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa