Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Emeritní rektor Tomáš Zima pro Blesk: Bude kandidovat na Hrad!

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
26. května 2022
11:40
Autor: Vera Renovica, Mii - 
26. května 2022
10:45

Emeritní rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima se rozhodl kandidovat na prezidenta. Sdělil to v pořadu Epicentrum na Blesk.cz, kde řekl, že by rád nabídl své služby občanům. Podle něj současná situace v zemi není úplně radostná, přičemž nejvíce mu vadí, že společnost je rozdělená. Co dalšího řekl o své kandidatuře?

„Všichni jsme na jedné lodi,“ popsal Zima, který nastínil, že by chtěl společnost stmelit. „Mám určité zkušenosti, ráno bývám lékařem (…) předávám zkušenosti kolegům,“ pokračoval emeritní rektor, který tím přiblížil, že se potkává s různými skupinami lidí. A vidí, že třetina až čtvrtina společnosti se dostává do obtížné situace.

V tuto chvíli má v plánu usilovat o občanských 50 tisíc podpisů, nikoliv o podporu senátorů. „To, jestli jsem vhodným kandidátem, musí říct voliči,“ upozornil Zima, načež vyzdvihl, že má zkušenosti s vedením velké instituce, což mu pro prezidentskou pozici může přidat body. Zároveň upozornil, v rámci svého možného programu, že jednoduchá řešení vedou do pekla.

„Oni vědí, že mám nějaké své vize, své plány,“ odpověděl pak na otázku, co na jeho kandidaturu říká okolí. Začátek kampaně bude financovat ze svých zdrojů, poté otevře transparentní účet. Přiznal, že s bývalým premiérem Andrejem Babišem (ANO) nemůže finančně soupeřit, ale za to může soupeřit životní zkušeností. 

Co dalšího řekl Zima o své kandidatuře? To se již brzy dozvíte v záznamu celého vysílání.

rezacek ( 30. května 2022 21:38 )

Je dobré tohle vědět. Taky je dobré si uvědomit, kde to parkoviště je. Například u hypermarketu to není veřejné parkoviště, takže tam mohou měšťáci tak leda velmi, ale opravdu velmi slušně požádat.

rezacek ( 30. května 2022 21:35 )

Tak to už bych volil raději starýho Bendu (kdyby neumřel).

rezacek ( 30. května 2022 21:33 )

Tak jen do toho a hodně štěstí. Dnes už opravdu mohou všichni.

rezacek ( 30. května 2022 21:32 )

Proboha, a kde je Bobošíková? Ta ozdoba každých voleb? Lepší by byl snad jen Sobotka, všemi oblíbený lékař (z rentgenu).

rezacek ( 30. května 2022 21:29 )

Přesně tak. Napřed rýmička a pak extrakorporál. A ani se mu v té bolševické palici nerozsvítilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa