Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ptejte se epidemiologa: Prymula v Epicentru o covidu, omikronu i prezidentově „akváriu“

Autor: Pavlína Horáková - 
5. prosince 2021
05:00

Epidemie koronaviru s mutací delta stále sužuje Česko a k tomu se u nás objevila varianta omikron, která se pomalu, ale jistě šíří světem. Nakažený prezident Miloš Zeman během týdne zpovídal adepty na posty v budoucí vládě z improvizovaného  „akvária“ v Lánech, s jehož vytvořením pomáhal epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula, který bude 7. prosince hostem úterního Epicentra Blesk Zpráv. A tentokrát se ho kromě moderátorky můžete ptát i vy.

Čísla nově nakažených onemocněním covid-19 se stále pohybují v desítkách tisíc a naše proočkovanost je bohužel i nadále jedna z nejnižších v Evropě. Platnost očkovacích certifikátů proti covidu se od ledna 2022 zkrátí na devět měsíců. Pro prodloužení platnosti je nutné, aby se lidé nechali očkovat posilující dávkou. Pokud si jí nenechají dát, certifikát jim po devíti měsících přestane platit. 

Může tato změna nějakým zásadním způsobem změnit vývoj pandemie v Česku? Hrozí nám Vánoce v lockdownu? Měli bychom nechat naočkovat naše děti? Kdy odložíme respirátory? Můžeme v roce 2022 konečně očekávat návrat k normálu? Máte vlastní otázku, kterou byste epidemiologovi Romanu Prymulovi chtěli položit? Napište nám ji do tohoto formuláře a my ty nejčastější dotazy položíme v pořadu Epicentrum, který budeme vysílat v úterý 7. prosince v 15:00.

Online chat
Video  Imunolog Hel o omikronu: „Černý scénář“, kterého jsme se obávali. Pomohou vakcíny?  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

rezacek ( 6. prosince 2021 11:53 )

Přeci víme, že nařízení jeho veličenstva se nevztahují na jeho veličenstvo osobně.

rezacek ( 6. prosince 2021 11:50 )

... a šly by z něj bublinky.

ingmarie ( 5. prosince 2021 21:41 )

Panu Prymulovi gratuluji k famóznímu akváriu pro prezidenta .

Elssa ( 5. prosince 2021 12:43 )

Je jasně vidět komu dávají média prostor, tenhle člověk by měl přinejmenším sedět ne li viset, je to výsměch, ústavě, a norimberskemu kodexu, hovado co jde přes mrtvoly!

trintin ( 5. prosince 2021 09:27 )

Lampasák bez prověrky zase manipuluje s informacemi. Prazident sedí v teráriu. Kdyby seděl v akváriu, byla by tam voda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa