Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Epicentrum: Přeplněné ordinace pediatrů. Jaké léky nám chybí a proč děti končí i v nemocnicích?

Video se připravuje ...
Autor: Pavlína Horáková - 
27. října 2021
14:45

Výskyt akutních respiračních infekcí v Česku narůstá. V úterý vydalo Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí varování před hrozbou závažné chřipkové sezóny. Ambulance praktických dětských lékařů se plní nemocnými dětmi, v některých regionech jsou kvůli tomu zaplněna i dětská oddělení nemocnic a ještě před týdnem se Česko potýkalo s nedostatkem dětských antibiotik. Jak naši pediatři zvládají nápor malých pacientů? Mají děti slabší imunitu kvůli dlouhé izolaci? Jak vůbec budovat obranyschopnost těch nejmenších? Nejen o těchto tématech jsme ve středečním Epicentru hovořili s pediatričkou a předsedkyní Odborné společnosti praktických dětských lékařů, Alenou Šebkovou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jiznicechy ( 28. října 2021 02:33 )

Nejsem lékař, ani zdravotník - ale sousedka je zdravotní sestra z Vojenské nemocnice a říkala mi, že ještě na škole je učili, že člověk by měl, po odeznění všech příznaků, být ještě týden doma v klidu, aby se organismus dal znovu dohromady.

cukrenka ( 27. října 2021 15:16 )

Nemůže se uvést o jaké typy respiračnch í onemocnění se jedná. Někdy je onemocnění vleklé a vrací se. Jaká by byla vhodná době rekonvalescence, aby se návrat mezi zdravé jedince neuspěchal?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa