Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rážovou koronavirus „zruinoval“. Hlavní hygienička o Karvinsku, druhé vlně a přesčasech

Autor: Markéta Volfová - 
8. července 2020
05:01

Koronavirová situace se podle hlavní hygieničky Jarmily Rážové v Česku stabilizuje, a to včetně severní Moravy. Dočasné uzavření dolů na Karvinsku by mohlo přispět k vyhasnutí tohoto ohniska. Pro případ další plošné vlny nákazy má dojít k personálnímu posílení hygienických stanic. Rážová to uvedla v úterním Epicentru na Blesk Zprávách, kde přiznala i to, jak ji pandemie dala pracovně zobrat. Mluvila přímo o tom, že ji „zruinovala“. 

„Zkušenost z jara nás na případný druhý příchod připravila. Snažíme se posílit kapacity hygienických stanic o zhruba 140 míst. Nyní probíhají výběrová řízení,“ komentuje Rážová hrozbu druhé vlny koronaviru.

V tuto chvíli považuje hlavní hygienička situaci stejně jako ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) za stabilizovanou: „S tím, jak se situace zklidňuje, zavírají se některá odběrová místa a méně se testuje. Ale i tak, ve chvíli, kde se objeví nějaké ohnisko nákazy, snažíme se ty kapacity najít a ty lidi co nejrychleji otestovat a dostat je do karantény.“ 

Video  „Epidemii jsme zvládli dobře.“ Hygienička Rážová o práci svých kolegů a taky o vyčerpání  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Navyšování počtu nakažených u nás ale i tak znervóznil některé evropské státy, které pro české turisty zavedly omezení. Například v Estonsku a Lotyšsku musí počítat s povinnou karanténou. „Je to na nich, jakým způsobem to přehodnotí,“ říká k tomu hlavní hygienička s tím, že věří, že brzy půjdou podobnou cestou jako Slovinsko, které se rozhodlo omezit pouze cestující z nejzasaženější oblasti - tedy Karvinska.

Rážová do funkce hlavní hygieničky nastoupila v půlce března, tedy v době, kdy u nás nakažených začalo strmě přibývat. „Naskočila jsem do rozjetého týmu. Myslím, že jsme tu epidemii zvládli dobře. Bylo to někdy až dvacet hodin práce denně za minimálního spánku, takže mě to taky trošku zruinovalo, ale stálo to za to. Obdivuju všechny kolegy, kteří na tom s námi spolupracují,“ vysvětluje.

MAMKA2316 ( 9. července 2020 16:35 )

JEGOR KUČER rozkrývá činnost a účel dalšího z elitních klubů

Před jedenácti lety založila skupina nejbohatších lidí na planetě vedená Billem Gatesem, Davidem Rockefellerem a Georgem Sorosem „Dobrý klub“ (Good Club), který se zabývá řešením problémů planety, včetně jejího přelidnění. Následků činnosti světových filantropů jsme právě teď svědky: epidemie, oběti, barevné revoluce, moc farmaceutických společností a WHO zkorumpovaná bohatými elitami. Jak se to mohlo stát?

„Dobrý klub“ se objevil v roce 2009. Jejími zakladateli byli miliardáři Bill Gates, David Rockefeller, Ted Turner, Eli Broad a další nejbohatší lidé planety. Prostě ještě naléhavěji naž dosud si uvědomili, že pokud spojí síly, jejich dopad na lidstvo může být mnohem větší než dříve. A za jedenáct let existence klubu jeho zakladatelé a členové dosáhli opravdu hodně.

Pandemie koronaviru není náhoda. Je příčina i důsledek toho, co bylo v plánech těchto lidí již před více než deseti lety. Pokud si myslíte, že máte před sebou další pochybný konspirologický článek o globálním čipování populace, pak není obtížné, abyste si ověřili pravdivost zde uvedených informací. Stačí jen pečlivě prostudovat dostupné prameny, dát slovo váženým profesorům a lékařům a také si poslechnout samotné „otce-zakladatele“. Potom se vzájemně propojí všechny články jednoho řetězce.

Klub miliardářů
První zmínku o skutečnosti, že Gates a další miliardáři vytvářejí vlastní stínovou světovou vládu, najdeme v rozsáhlém a podrobném článku britského vydání Guardian ze dne 31. května 2009. Stínová vláda bohatých by nebyla stínová, kdyby jednala otevřeně. Proto zpočátku nikdo ani nevěděl o prvním setkání klubu, které se konalo 5. května 2009 v New Yorku. Co o tom píše Guardian, jehož novináři obdrželi exkluzivní informace o tomto setkání od kolegů z časopisu „Chronicle of Filanthropy“?

„Toto je nejelitnější klub na světě. Obyčejní lidé nejsou zváni. Ve skutečnosti ani nemají způsob, jak se k němu připojit. Toto je Good Clu

gejzovic ( 9. července 2020 15:30 )

dalsi chytrolin,jak si prisel nato,ze mame 4miliony obyvatel,to sis spocital na prstech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa