Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vše o předčasném i invalidním důchodu! Může mi exekutor vzít celou penzi? Na trable čtenářů odpovídali odborníci na telefonu Blesku

  • Autor: Radka Růžičková - 
    24. 10. 2019
    05:00

    Zdravotní problémy nebo ztráta práce jsou nejčastějšími důvody, které »ženou« lidi do předčasného důchodu nebo předdůchodu. A tam je často dožene i exekutor. Blesk vybral nejzajímavější otázky a odpovědi, které by mohly pomoci i dalším čtenářům.

    Odborníci právě odpovídají na telefonu Blesku. Zavolejte si o radu. Odborníci právě odpovídají na telefonu Blesku. Zavolejte si o radu. | Tonda Tran

  • 1.Exekuce a důchod

    Odpovídal JUDr. Vladimír Plášil, prezident Exekutorské komory ČR

    Jsem v důchodu, nemám prostředky na splácení půjčky a můj dluh roste. Co s tím?

    Doporučuji sepsat návrh na oddlužení, důchodci jsou, stejně jako handicapované osoby, v oddlužení zvýhodněni. Návrh vám sepíše každý advokát nebo oddlužovací poradna.

    Už u mě byl exekutor, ovšem já nebydlím ve vlastním bytě, ale v podnájmu. Nechci, aby sebral věci paní domácí, co mám dělat?

    Pronajímateli bytu žádné věci sebrat nemohou. Nebylo by od věci sepsat si s majitelem úředně ověřený seznam věcí, kde by bylo uvedeno, která věc je součástí jeho bytu a není ve vašem vlastnictví.

    Mám exekuci, peníze mi jsou strhávány z důchodu. Hrozí, že by mi sebrali celý důchod?

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa