Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hodláte „na stará kolena“ cestovat? Za pojistění si řádně připlatíte

Autor: ula - 
5. června 2016
05:50

Chcete důchod strávit aktivně a cestovat? Bohužel se musíte připravit na komplikace, protože za pojištění na cesty zaplatíte víc než ostatní. Jak ušetřit a vybrat si správné cestovní pojištění pro seniory?

V minulosti se řada pojišťoven seniorům vyhýbala, dnes už důchodový věk není u cestovního pojištění překážkou.

„Problém je v ceně. Staří lidé si za pojištění výrazně připlatí. Poplatky jsou oproti základnímu produktu až dvojnásobné,“ říkají experti z portálu Ušetřeno.cz

Pojišťovny dělí zákazníky do kategorií podle stáří. Magickou hranicí je věk 70 let. Starší zákazníci musí počítat s tím, že u většiny společností zaplatí víc než jejich vnuci. Některé pojišťovny mají ještě kategorii klientů nad 80 let.

Rizikoví klienti

Senioři jsou pro pojišťovny rizikoví klienti. Dlouhé cestování, změny klimatu nebo stres, to vše zatěžuje organismus a může způsobit nečekaný kolaps. Mezi nejčastější problémy patří infarkt či mozková příhoda. Potíže působí také chronické choroby jako cukrovka nebo vysoký tlak. Proto musí senioři počítat s vyššími výdaji.

Jak si vybrat správné pojištění

Pojištění léčebných výloh je základním kamenem pojištění. Hradí se z něj všechny ošetření, léky, hospitalizace nebo převoz domů. V případě vážných zdravotních komplikací se může ošetření vyšplhat až ke stěží představitelným částkám. Proto je velice důležité nastavit si dostatečně vysoký pojistný limit. U seniorů se doporučuje krytí alespoň 2 miliony korun.

Každý, kdo se chystá za hranice republiky, by se měl informovat také o výlukách z pojištění. Ještě více to platí v případě cestovního pojištění pro seniory, které má řadu omezení. Pojišťovny mají na zdravotní stav důchodců vysoké nároky.

Rozhodně vás neuchrání jen průkaz pojištěnce! 

Nezapomínejte na připojištění

Cestovní pojištění pro seniory je vhodné doplnit o doplňkové služby. Přímo se nabízí připojištění chronických onemocnění. Hodí se také rozšířené asistenční služby v českém jazyce. V případě, že způsobíte nehodu, jistě oceníte pojištění odpovědnosti za škodu. Volitelné pojistné balíčky kryjí ztrátu zavazadel, dokladů. Připojistit se lze také proti zpoždění letu, storno zájezdu, dokonce i únosu letadla. Jen musíte prozkoumat nabídku pojišťoven, protože každá nabízí něco jiného a má jiné podmínky.

Zobrazit celou diskusi