Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aby vás dovolená nezruinovala: 8 tipů, jak vycestovat do zahraničí za hubičku

  • Autor: ula - 
    31. 5. 2016
    05:25

    Dovolená se blíží a rodinný rozpočet ji zrovna nedovoluje? I dnes se dá na dovolené ušetřit, zejména pokud zapátráte na internetu. Víme, jak vycestovat do zahraničí skoro zadarmo a užít si dovolenou podle svých představ.

  • 1.Sdílejte auto

    Náklady na provoz vozu obvykle zatěžují rodinný rozpočet, stejně jako nákup vlastního auta. Pokud vlastní auto nemáte, ale vlastníte řidičský průkaz, zkuste „carsharing“. Jedná se o službu, která je alternativou k vlastnictví auta a funguje jako samoobslužná a nonstop dostupná autopůjčovna.

    Pokud si chcete půjčovat auto, musíte se zaregistrovat do systému a následně si domluvíte osobní schůzku, kde podepíšete smlouvu. Pak složíte vratnou zálohu, která se může u různých provozovatelů lišit.

    Auta si rezervujete přes systém v mobilu či počítači, musíte rezervovat i požadovaný čas. Auto si můžete půjčit na hodinu, půl dne nebo třeba i týdenní dovolenou.

    A ceny? Dle typu od 12 Kč za hodinu rezervace a od 3,90 Kč za ujetý km včetně paliva. Pozor! Auta jsou sice havarijně pojištěná, ale v případě nehody budete muset uhradit spoluúčast na škodě.

    Sdílejte auto. Sdílejte auto. | Profimedia

  • 2.Zkuste spolujízdu

    Nemáte řidičák a přesto byste raději jeli na dovolenou autem a ne vlakem? Tak zkuste spolujízdu. Např. poskytovatel spolujízd BlaBlaCar nabízí i řidiče, kteří vás za příznivé ceny odvezou např. i do Chorvatska. Na většině tras je spolujízda o třetinu až polovinu levnější než vlaky nebo autobusy.

     

    Pokud si ovšem vyjednáváte spolujízdu, vyhledávejte jen ověřené weby a služby, které dbají na ověřování řidičů. Dobré je zjistit, zda se každý řidič či cestující musí na stránkách registrovat.

    Zkuste spolujízdu. Zkuste spolujízdu. | Profimedia

     

  • 3.Sdílené ubytování

    V poslední době si Češi oblíbili sdílení, zvláště sdílení ubytování. Airbnb je služba, ve které si vyhledáte cílovou destinaci a v ní lidé nabízejí volné pokoje, byty či apartmány. Stačí jen vybrat termín a zjistit, kdy je byt volný. Službu preferují hlavně mladí cestovatelé, ale rodinný apartmán si může pronajmout i rodina. Ceny jsou mnohdy nižší než v hotelu. Opět ale platí, abyste si vybírali ubytování jen z ověřených webů.

    Sdílené ubytování Sdílené ubytování | Profimedia

  • 4.Létejte za pár korun

    Raději byste letadlem? Tak využijte nabídky nízkonákladových společností, můžete se dostat na velmi příjemné částky, o kterých se vám u velkých aerolinek mohlo jen zdát. Že se bojíte, aby letadlo doletělo do cíle a bylo všechno v pořádku? Přečtěte si reference a vyhledejte zkušenosti druhých, uklidní vás.

    Létejte za pár korun. Létejte za pár korun. | Profimedia

     

  • 5.Počkejte si na last minute nabídky

    Chcete na pěknou dovolenou, ale nedosáhnete na ni finančně? Počkejte si na last minute nabídky, kdy ceny klesají až o 30 %. Cestovní kanceláře mají zájem zaplnit zbývající místa, a tak jednoduše musí s blížícím se termínem s cenou níž. Často tak narazíte na zajímavé All Inclusive nabídky. Malou nevýhodou ovšem je, že ne vždy narazíte na destinaci, kterou si přejete. Navíc cestovky často rády tvrdí, že „last minute nabídky letos určitě nebudou“. Nevěřte tomu, říkají to každý rok a vždy jsou. Víc o tomto triku čtěte zde.
    Počkejte si na last minute nabídky. Počkejte si na last minute nabídky. | Profimedia

  • 6.Děti zdarma

    Mnoho cestovních kanceláří nabízí dovolené pro rodiny s dětmi. Právě malí cestovatelé mají často dovolenou zdarma. Není přitom nutné, aby jeli oba rodiče, akční nabídka často platí, i když jede jen jeden z nich. Dokonce lze narazit i na nabídky pro dvě děti zdarma.

    Děti zdarma Děti zdarma | Profimedia

     

  • 7.Zkuste nabídky zájezdů v Německu

    „Cestovní kanceláře v Německu mají daleko rozsáhlejší nabídku zájezdů než v tuzemsku. Jsou vhodnou volbou zejména tehdy, chystáte-li se za exotikou. Na rozdíl od českých cestovek totiž nabízí cenově výhodné zájezdy do těchto oblastí i v létě,“ radí experti z portálu Ušetřeno.cz

    Zkuste nabídky zájezdů v Německu. Zkuste nabídky zájezdů v Německu. | Shutterstock

  • 8.Jeďte mimo sezónu

    V červenci a srpnu je zvýšená poptávka po zájezdech, a proto bývají ceny dražší, než kdybyste jeli až v září. I v pozdním létě je ale přitom ještě hezky a často potkáte na pláži daleko méně turistů. A výhoda? Samozřejmě cenová – takové zájezdy „mimo špičku“ vás totiž vyjdou daleko levněji. Jet můžete samozřejmě i v červnu a udělat si tak „předčasnou“ dovolenou.

    Jeďte mimo sezónu. Jeďte mimo sezónu. | Profimedia


osmnactka1...@... ( 9. listopadu 2017 19:19 )

Jelikož s manželem pracujeme z domu, tak jsme si dovolenou užívali v karavanu. Vyrazili jsme na celý měsíc a pár dní v týdnu jsme kromě turistiky a lenošení na pláži i pracovali, takže jsme si při cestách zároveň i vydělali Karavan máme vlastní, kupovali jsme ho těsně před začátkem sezóny, a to přes https://www.truck1-cz.com/ , takže pokud byste sháněli, určitě koukněte Myslím, že v Česku lepší nabídky nenajdete

Zobrazit celou diskusi