ONLINE CHAT
Dobrý den, manžel má uzavřenou životní pojistku ale pouze na úraz a pobyt v nemocnici. Minulý měsíc měl srdeční příhodu, na kterou se tato pojistka samozřejmě nevztahuje. Na základě této zkušenosti bych ráda pojistku změnila, nikoliv ukončila. Můžete mi prosím poradit nejjednodušší postup. Velice děkuji (Věra)
Foto
Pojistit se v okamžiku kdy se "už něco stalo" je poměrně komplikované..ve vaší situací bude záležet na individuálním posouzení aktuálního stavu vašeho manžela (možnost přirážky, výluky apod.).Nejjednodušší je oslovit vašeho poradce,popř. přímo zaslat dotaz do pojišťovny.
Zlomila jsem si nohu, proplatíte mi to, pane inženýre? (Karkulka )
Foto
Ano, proplatíme, proč ne.
Je mi 39 let a oba moji rodiče prodělali rakovinu. Poradíte mi, na kolik bych se měl pro případ rakoviny pojistit? Budu mít pojištění kvůli rodinné anamnéze dražší?(Jan B.)
Foto
Rodinné dispozice jsou také parametrem pro vstupní posouzení,výsledná sazba je vždy závislá od celkového posouzení vašeho stavu a také výše požadované částky k pojištění.
Dobrý den, žiji sama a neplánuji ani rodinu. Má pro mě životní pojištění smysl? Když zemřu, tak už to stejně nikoho zajímat nebude. (Ivana H.)
Foto
Smysl může mít pojištění s pokrytím jiných vážných životních situací než je úmrtí,např. invalidity,dlouhodobé péče,trvalých následků úrazu,vážných onemocnění apod.Pojištění může v takových případech výrazně pomoci při potřebě financování vašeho léčení.
Dobrý den, mám sjednané pojištění Flexi a jsem s ním spokojená. Narodila se nám dcera, chceme ji také pojistit. Máte nějaké podobné pojištění i pro děti nebo může být pojištěná na mé smlouvě?(Markéta)
Foto
Děti můžete bez problémů připojistit na vaší smlouvě, stejně je možné sjednat speciální dětskou verzi FLEXI JUNIOR.
Dobrý den, co zkoumáte u klienta, pokud si chce uzavřít pojistku? Prodělal jsem vážnou nemoc a rád bych si uzavřel pojistku, kdyby se mi něco stalo. (Otto)
Foto
V životních a úrazových pojištěních platí obvykle pravidlo,že vše,co bylo u vás diagnostikováno,léčeno před počátkem pojištění,není pojistně kryto.V některých případech jste i přesto pojistitelný formou přirážky k pojistnému anebo výlukou na specifikovanou nemoc nebo postižení.Zajištěný jste samozřejmě i na vše přímo nesouvisející s prodělaným onemocněním.
Hezký den, jaký je rozdíl mezi životním a penzijním pojištěním? Michal(Michal P)
Foto
Životní pojištění pokrývá vedle vybraných rizik pro případ úmrtí,úrazů nebo onemocnění také možnost pravidelně investovat. V případě penzijních smluv výhradně investujete a odkládáte finance na důchodový věk.
Zdravím, v dnešní době je možné se pojistit snad všechno. Proč uzavřít právě životní pojištění?(martina Slav)
Foto
Několik důvodů jsem zmiňoval v odpovědích výše.
Dobrý den, zapomněla jsem, že jsem uzavřela životní pojištění a nyní mi přišel výpis. Ráda bych opět začala platit, ale obávám se nějakých sanckí za roční neplacení. Nevíte, zda mi hrozí nějaké pokuty? Děkuji(Dáša K)
Foto
Pokud vám přišel roční výpis,pravděpodobně se nic nestalo a vaše smlouva stále trvá,pravidelně platit nebylo nutné.Pokud by vám výpis již nepřišel anebo jste dostala informaci o ukončení smlouvy pro neplacení,situace by byla komplikovanější.
Jsou nějaké situace, kdy je uzavření pojistky v podstatě nezbytné? doporučil byste životní pojištění každému? děkuji za odpověd(Dita)
Foto
Nezbytnost č.1 a uzavření pojištění je hypotéční úvěr,v takovém případě by neměla pojistka určitě chybět,dalším významným důvodem jsou situace, kdy začnou být na vašem příjmu závislé i další osoby (děti,partner na MD,ošetřování a péče o nemocné atp.)
zdravím, jaké pojištění máte uzavřené vy sám? Jaké jsou největší výhody životní pojistky? (eliška M.)
Foto
Mám uzavřené dvě smlouvy FLEXI životní pojištění - jednu výlučně pro využití daňových odpočtů a druhou pro rizikové zajištění sebe a svých blízkých.
Zdravím Vás, mám důvěřovat při výběru nejlepšího životního pojištění svému finančnímu poradci nebo poradcům na přepážce jednotlivých institucí? Mám si udělat nějaké srovnaní konkurenčních nabídek? Děkuji(Josef L.)
Foto
Pro sjednání pojištění určitě doporučuji se poradit s odborníky,před uzavřením je dobré znát nejenom aktuální nabídku produktů, ale také byste měl být jednoznačně přesvědčen o tom,proč pojištění v takovém a daném rozsahu potřebujete (úvěr, děti, rodina, riziková činnost atd.).
Dobrý den, mám obavu, že nebudu mít možnost měsíčně posílat vždy stejnou částku. Je u životního pojištění možnost individuálního nastavení výše měsíčních plateb? Předem děkuji(Lenka, Praha)
Foto
Pravidelné platby si můžete přizpůsobit vašim možnostem, nejenom do časových období(měsíčně, čtvrtletně,pololetně nebo ročně), ale také v případě potřeby platbu snížit,a to i na časově ohraničenou dobu.
Dobrý den, v čem je lepší životní pojištění oproti úrazovému pojištění s pravidelným investováním? Díky F.(Filip)
Foto
V rámci investičního životního pojištění můžete být na jedné uzavřené smlouvě nejenom pojištěn na vybraná rizika,ale současně můžete investovat buď do doporučených strategií anebo si zvolit některé z nabízených garantovaných i negarantovaných podílových fondů,to vše za jedny uhrazené poplatky.Samostatné úrazové pojištění a smlouva o pravidelném investování jsou samostatné smluvní vztahy, obvykle ze zcela jinými společnostmi.
mužu si sjednat životni pojistku a za kolik.Jsem ročník 46( Leoš)
Foto
V 70 letech si můžete ve FLEXI sjednat všechna nabízená rizika s výjimkou pojištění invalidity a velmi vážných onemocnění.Za kolik záleží jen na vás a na rozsahu krytí, který považujete za dostačující,min.měsíčním pojistným je 300Kč.
Za jaké události nejčastěji vyplácíte pojištění - Co se děje nejčastěji? (vilem)
Foto
Za úrazy.
Platí vaše pojištění i pro případ teroristického útoku?(Anna D.)
Foto
Ano, určitě, kdekoliv na světě,jen nesmíte být tím, kdo ho způsobil.
Dobrý den, chystám se na měsíc do Thajska, ráda bych znala odpovědi na tyto dotazy: Jak správně nastavit životní pojištění? Co je v rámci životního pojištění nejdůležitější si pojistit? Je něco zbytečné si pojišťovat? Čím se řídit při stanovení pojistných částek? Děkuji, Petra (Petra)
Foto
Ověřte si, zda vaše životní/úrazové pojištění platí po celém světě,např. FLEXI má celosvětovou platnost a pokrývá tak všechny případně vzniklé události.Ptáte-li se na pojištění léčebných výloh,pro ty je nutné dosjednat cestovní pojištění, v mnoha případech bývá takové pojištění součástí platebních karet nebo běžných osobních účtů ve vaší bance.
Mám jednochý dotaz - na co nejlépe pojistit dítě? A proč?(Zuzana)
Foto
Určitě se soustřeďte na pojištění vážných rizik-velmi vážná onemocnění,dlouhodobou péči,invaliditu,trvalé následky úrazu.
Dobrý den, poradce mi nabídl levnější životní pojistku. Ale já si nejsem jistý, jestli je lepší – podle čeho se orientovat?(Míša)
Foto
Výsledná cena nemusí být určitě to rozhodující,pojistky se u jednotlivých pojištoven velmi často liší v tom,co nabízí,jaké mají pojistné krytí,čekací lhůty,výluky atd.Doporučil bych vám obrátit se s novou nabídkou na vašeho původního poradce a nechat si vysvětlit rozdíly.
zdravím, nemám teď na placení životního pojištění peníze, chci ho zrušit. Jak správně postupovat?(veronika s)
Foto
Předčasné zrušení je určitě poslední volbou (negativa jsem zmiňoval výše),variantě lze sjednat zcela určitě snížení pravidelných plateb na minimum,upravit si rozsah pojistného krytí,v některých případech lze přerušit placení,popř. částečně čerpat z kapitálové hodnoty. V každém případě musíte písemně požádat pojišťovnu s tím, co chcete řešit.
Za jaké vážné nemoci nejčastěji pojištění vyplácíte? Kolik peněz to tak v průměru je?(Jiřina)
Foto
Nejčastěji za onemocnění rakovinou s průměrnou výplatou cca. 200 tis. Kč.Relativně nízký průměr jedné výplaty je daný dosud poměrně nízkými částkami pro krytí tohoto onemocnění. Vzhledem k potřebě dlouhodobého léčení je naše doporučení sjednat si pojistné krytí v rozsahu min. 500 tis. až 1 mil. Kč.
Máte nějaký přehled, na co se lidé nejčastěji pojišťují?(Andrea Mlýnková)
Foto
Nejčastěji si sjednávají trvalé následky úrazu,pojištění denního odškodného při léčení úrazu a pojištění hospitalizace v nemocnici.
Hezký den, v poslední době se hodně řeší role finančních poradců při sjednávání pojištění. Na co si dát pozor u finančních poradců?(Jirka Peterka)
Foto
Zbystřete, pokud vám poradce radí smlouvu ukončit a uzavřít novou, výhodnější.Podezřelé to bývá především u smluv sjednaných před relativně krátkou dobou (např. před 2-3 lety).Ve většině případů lze totiž vaši smlouvu upravit,přepracovat a to u toho samého pojistitele.Navíc můžete mít problém s aktuálním zdravotním stavem, který nemusí odpovídat původnímu při prvním pojištění.
Můžete pojistit i celou rodinu? Dostaneme nějakou slevu?(Jiří )
Foto
Ano, např. v rámci FLEXI pojištění je možné pojistit dohromady a v různém rozsahu rizik na jedné smlouvě 2 dospělé a 5 dětí. Cenové zvýhodnění získáváte nejen sjednáním pouze jedné smlouvy s jedněmi poplatky, ale od ledna 2016 také zvýhodněním v sazbě při sjednání vážných životních rizik (úmrtí, invalidity, vážných onemocnění).
Dobrý den pane Procházko, platím si už 10 let životní pojištění, mám tam naspořené nějaké peníze a chci si je vybrat. Jak to udělat?(Franta O.)
Foto
Pokud si chcete částečně vybrat z kapitálové hodnoty smlouvy, neměl by to být problém (stačí podat žádost o výběr do pojišťovny) za předpokladu, že tuto smlouvu nevyužíváte pro daňové úlevy. V těchto případech okamžitě ztrácíte daňovou uznatelnost a jste povinen dodanit zpětné odpočty. Úplné/předčasné ukončení smlouvy patří mezi nejméně výhodné kroky, to bych nedoporučoval.
Zdravím, dle vašeho názoru je lepší pojistit raději děti nebo sebe?děkuji(Karolína Jungová)
Foto
Primárně určitě sebe, protože vám vzniká přímá finanční újma. Současně není špatně zajistit úrazově a nemocensky samotné dítě, v rámci FLEXI může být na jedné smlouvě připojištěno na různý rozsah krytí až 5 dětí současně.
Dobrý den, mají mít životní pojištění i děti?(Eliška L.)
Foto
Pojištění dětí patří mezi běžná pojištění,rodiče a prarodiče tím velmi často řeší nejenom úrazové a nemocenské zajištění,ale i tvorbu finanční rezervy na dobu dospělosti dítěte. Při léčení dětí nevzniká přímá finační ztráta dítěte, ale velmi často u rodičů a příbuzných, kteří se o nemocné starají.
Proč je důležité si sjednat životní pojištění? Pro koho je životní pojištění důležité?(Vladimír)
Foto
Životní pojištění patří mezi základní nástroje finanční ochrany zdraví, a to nejen svého, ale i vašich blízkých. Důležité je především pro ty, kteří ztratí pravidelný finanční příjem, při onemocněních, úrazech nebo jiných zdravotních komplikacích.