Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pomocníci vaší peněženky: 10 programů a aplikací, které spočítají útratu

Domácí účetnictví může být snadnější s chytrými programy.
Domácí účetnictví může být snadnější s chytrými programy.  (Autor: Blesk.cz, profimedia, archiv výrobců)
Autor: Andrea Ulagová, David Vaníček - 
27. srpna 2015
19:00

I když většina lidí preferuje zápis svých příjmů a výdajů na papír, na internetu je dostupná celá řada programů na vedení rodinného účetnictví, některé z nich jsou zdarma. Dále můžete používat i aplikace na svých chytrých telefonech. Na rozdíl od papírů budete mít záznamy na jednom místě.

eÚčty.cz

eÚčty.cz  je on line služba zcela zdarma, kam se zaregistrujete a můžete nastavit práva dalším členům rodiny. Kromě toho, že si můžete vést přehled svých účtů v různých měnách a spravovat hypotéku, nemusíte své příjmy a výdaje zadávat ručně, ale můžete výpisy z elektronického bankovnictví rovnou importovat. Svůj profil můžete ovládat i z mobilu s operačním systémem Android. 

sMoneybox.cz

sMoneybox.cz je také zdarma a slouží především k evidenci příjmů a výdajů. Ty můžete filtrovat a v různých formátech vyjet grafy a přehledy příjmů a výdajů. Navíc má program notifikaci, pokud zapomenete data zadávat. sMoneybox.cz má také svoji aplikaci pro iPhone.

RQ Money

Program původem se Slovenska, který nemusíte instalovat, stačí jen rozbalit v počítači. Kromě přehledu příjmů, výdajů a přesunů můžete pomocí programu porovnávat plánované a skutečné transakce za měsíc. Zároveň tam najdete jednoduché a praktické počítadlo hotovosti v různých měnách. Data můžete vyexportovat ve formátech PDF, XLC, CSV. Samozřejmě je zdarma. Informace o programu najdete zde.

Aplikace pro domácí účetnictví Aplikace pro domácí účetnictví | Archiv výrobců

Domácí účetnictví

Už z názvu je patrné, že můžete evidovat nejen příjmy a výdaje domácnosti, ale také zaznamenávat spotřeby energií, plynu nebo vody, vést knihu jízd apod. Program můžete vyzkoušet 30 dní zdarma, plnou verzi si musíte zaplatit. Ke stažení zde Více na: http://www.zive.cz/clanky/6-nejlepsich-programu-pro-spravu-domacich-financi/sc-3-a-153037/#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive


Dlužníček

Aplikace pro chytré telefony je k dispozici pro Android i Apple. Pokud si často půjčujete peníze od známých nebo vy půjčujete jim, je to aplikace přesně pro vás. Navíc můžete data sdílet s dalšími dlužníky.

Daily Money

Aplikace pro uživatele Androidů je pro ty, kdo ovládají angličtinu. Na druhou stranu je velmi přehledná, můžete evidovat příjmy a výdaje a ty dál rozdělovat podle toho, za co byly utraceny (jídlo, oblečení). Zároveň vám rozdělí vaše výdaje na ty v hotovosti a na ty, které jste platili kartou.

Financisto

Financisto je podobná aplikace pro Android, jako Daily Money, záleží, jakou budete preferovat grafiku.

Iron Money

Aplikace pro Apple můžete používat na iPhonu a iPadu. Základem je samozřejmě evidence příjmů a výdajů, spravovat můžete různé účtenky a šeky. Je to skutečně velmi detailní aplikace, ale stojí zhruba 200 Kč.

Money book

Jednodušší pro správu vašich financí, jen neobsahuje tak detailní informace a přehledy jako Iron Money. Cena je kolem 70 Kč. Opět funguje na Applu.

Money Journal

Aplikaci můžete pořídit ve dvou verzích. Obsahuje historii transakcí, můžete si tvořit rozpočty na den nebo měsíc. Verze Lite je zdarma, ale budou se vám zobrazovat reklamy, bez reklam si zaplatíte kolem 60 Kč. Aplikace je pro Apple.



andyho ( 19. března 2019 16:42 )

A u firemních financí pomáhají evidovat příjem různé finanční a účetní programy jako např. https://imboss.cz/

Zobrazit celou diskusi