ONLINE CHAT
Dobrý den, začala mě trápit inkontinence a stydím se o tom někomu říct. Co mám dělat? Děkuji!(Jarka)
Foto
Dobrý den, každá 4. žena má problém s únikem moči. Máte ale pravdu v tom, že jde stále o jedno z posledních medicínských tabu. Doporučuji navštívit některou z urogynekologických poraden, kde budete v péči odborníků. Než se k tomu odhodláte doporučuji používat některou z vložek TENA lady, pořípadě natahovacích kalhotek TENA Lady Pants, pokud by byl únik moči větší. Obrátila bych se také na svého praktického lékaře popřípadě gynekologa.
Dobrý den,je mi 43let trápí mě nějakou dobu unik moči při námaze,kýchání atd..poslední dobou už i při rychlé chůzi..Mám jít k lékaři nebo si mohu nějak pomoci sama.(mám tři děti.). Janka(Janka )
Foto
Dobrý den, z toho, jak problém popisujete, jde o stresovou inkontinenci. Sama si můžete pomoci cvičením, kdy posílíte svaly dna pánevního. Navštivte ale také lékaře, který vám v případě neúspěchu cvičení, navrhne další postup.
Dobrý den, zvládnu únik moči sama - cvičení, snížení váhy, vhodná strava? Děkuji, (Nováková, M.)
Foto
Dobrý den, do určité míry ano, posilujte, úprava stravy je také vhodná, ale měla byste vědět, o jaký typ úniku se jedná (stresová, urgentní, smíšeá inkontinence) Konzultujte se svým gynekologem nebo praktickým lékařem.
Dobrý den, je mi 45 let a myslím, že trpím samovolným únikem moči, jak se bránit zejména zápachu? Posiluji pánevní dno cvičením, to však moc nepomáhá. Netrpím nadváhou, přesto se v oblasti podbříšku dost potím, což taky nepřidá. (Tereza)
Foto
Dobrý den, doporučuji použít vložky TENA Lady, které mimo jiné řeší také neutralizaci zápachu. Doporučuji návštěvu lékaře.
Dobrý den, je mi 25 let a pravidelně cvičím. Občas, když se směju nebo si kýchnu, mám malý problém... Je možné, že mě problémy s inkontinencí trápí v tak "mlaém" věku?(martina)
Foto
Dobrý den, určitě můžete i v tak mladém věku inkontinencí trpět. Včasnost této diagnózy je zásadní. Vyhledejte prosím lékaře (praktit či gynekolog), aby určil o jaký typ inkontinence jde. Než se tak stane, doporučuji použít vložky TENA lady (nejmenší dostupné slipové vložky).
Dobry den trapi me inkontinence uz delsi dobu a ted se mi to jeste zhrsilo,nebot mam hodne stresu.Stalo se mi treba,ze jsem sla v praci po chodbe a potkala kolegu,trochu jsme povidali a smali se a ja najednou zjistila,ze mi moc najednou steka po po stehnech a ja mela kalhoty uplne promocene, byla jsem v soku a musela se prevleci. A od te doby mam strach,aby se to neopakovalo.Musim porad nosit vlozky,jinak bych byla promocena.Co byste mi poradila.(jana, jizni cechy)
Foto
Dobrý den, nejdříve začněte používat spolehlivou pomůcku pro inkontinenci, doporučuji vložky Tena Lady, dalším krokem je návštěva Vašeho praktického lékaře nebo gynekologa. Měl by se určit typ Vaší inkontinence a s tím souvisí i možnosti další odborné léčby.
Dobrý den. Moje tchýně 80 let má již delší problém s únikem moči.Neřeší to, k lékaři nepůjde a myslí se,že jí zázračně pomůže přípravek IVE.Ten si zakoupila jednou a kvůli ceně to prý opakovat nebude,stejně jí prý nic nepomůže.Doporučila jsem jí vložky nebo plenkové kalhotky,jenže ona nic takového nosit nebude.Problém je.že je částečně nechodící,chodí buď s berlemi nebo chodítkem.Takže většinu dne prosedí.Když potom vstane je její oblečení cítit močí.Začíná zavánět močí i její byt a protože máme společnou chodbu,řešit to musím sama.Poraďte co by bylo pro ní vhodné,třeba slabé inkont.vložky a jestli tyto pomůcky může napsat lékař.A hlavně jestli máte radu,jak člověku,který vše odmítá,slušně říct,že páchne močí a měl by se zaměřit na to,jak neznepříjemňovat tímto zápachem okolí. Děkuji.Jana(Jana)
Foto
Dobrý den, Váš přístup musí být velmi citlivý. Volejte prosím bezplatnou TENA linku 800111121, zdarma vám zašleme vzorky TENA vložek i kalhotek TENA. Pokud je budete mít přímo k dispozici, myslím, že byste mohla tchýni citlivě přesvědčit.
Dobrý den, je pravda, že venušiny kuličky mohou posílit pánevní dno?(Kristýna)
Foto
Dobrý den, určitě, doporučuji.
Hezký den, ráda bych se vás zeptala, zda jde unik moči ovlivnit stravou/pitným režimem. Popř. zda je dobré užívat nějaké doplňky stravy. Děkuji(Saša)
Foto
Dobrý den, pitný režim bych neměnila v tom smyslu, že omezíte příjem tekutin (koncentrovaná moč může dráždit). V rámci posilování dna pánevního a určení o jaký typ inkontinence, můžete jídelníček upravit. Na trhu existuje celá řada doplňků stravy, které se snaží inkontinenci vyřešit. Základem je ale vaše porada s lékařem.
Velice mě zajímá,jaký je rozdíl mezi klasickou menstruační vložkou a inkontinenční vložkou?(R. Bárová)
Foto
Dobrý den, menstruační vložka je vyrobena tak, aby zachytila únik krev. U vložek TENA Lady pro inkontinecí je základním benefitem schopnost vložky pojmout moč okamžitě, díky prášku, který ji přemění v gel. Vložky se dají používat opakovaně bez obavy, že dojde k protečení. Zásadní je také to, že speciální superabsorbent (prášek) pohlcuje zápach tím, že moč neutralizuje.
hezký den, paní hozáková. Nevíte, zda mi v lékárně poradí s výběrem vhodné pomůcky?(Jiřina Klastovová)
Foto
Dobrý den, v lékárně Vám jistě poradí. Personál lékáren je dnes na velmi vysoké profesionální úrovni, kdy dokáže empatickým přístupem a radou jakou pomůcku TENA správně vybrat a doporučit, Váš problém s inkontinencí vyřešit. Nedkládejte ale prosím návštěvu Vašeho lékaře.
Jsou vložky TENA Lady hrazené pojišťovnou?(Ludmila N.)
Foto
Dobrý den, vložky TENA Lady jsou hrazeny pojišťovnou. Finanční limit pro 1. stupeň, kam vložky patří, je 450,- na měsíc.
Hezký den, kde můžu vložky TENA Lady koupit?(hana dol.)
Foto
Dobrý den, vložky TENA Lady lze zakoupit ve všech lékárnách a prodejnách se zdravotnickými potřebami.
Zdravím, jaký druh pomůcek bych měla používat, když mám občasný únik moči (jen pár kapek) při cvičení v posilovně?(Eliška L.)
Foto
Dobrý den, pro tento typ úniku moči jsou vhodné slipové vložky TENA Lady Mini Magic (nejsou hrazeny pojišťovnou) a vložky TENA Lady Mini, Mini Plus. Řeší trojí ochranu, kontrolují zápach, protečení a vlhost a jsou hrazeny pojišťovnou.
Dobrý den Michaelo, který lékař mi může pomůcky pro inkontinenci předepsat?(J.K.)
Foto
Dobrý den, pomůcky pro inkontinenci může předepsat praktický lékař a dále lékaři těchto specializací : gynekolog, urolog, geriatr a neurolog, jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění.