ONLINE CHAT
Prosím vás,jak probíhá vyšetření?Mám s toho hrůzu!Kamarádka mi vyprávěla že se musela před progtologem svléknout z kalhot,kleknout si na čtyři jako kočka a vystrčit na doktora zadek, přičemž on jí viděl do konečníku i víte kam...no prostě to si nedovedu představit,je to tak ponižující!!!Ještě na všechno kouká sestřička.dá se vyšetřovat,aniž by člověk musel ukazovat intimní partie?nemám na to odvahu.(Pavlína J. )
Foto
Dobrý den, bohužel nedá, při vyšetření ale existují roušky s otvorem a tudíž lze pozorovat pouze problém konečníkový. Nejlepší poloha k prohlédnutí konečníku je skutečně poloha na kočičku. Určitě se nebojte, existují i proktoložky (ženy lékařky).
Dobrý den, prosím vás, může trpět hemoroidy i malé díte? Dcerka 3 roky trpí opakovaně zácpou, už nevíme co s tím. asi to má psychické,babička se jednou zmínila:To kakání je trápení,a dcerka ted ne a ne kakat,jen umazává a bolí jí to. Poraďte prosím. (laura )
Foto
Dobrý den, dcerka pravděpodobně trpí zácpou a z ní pramenící trhliny, určitě doporučuji okamžité vyšetření, jelikož se jedná u takto malého pacienta.
Co je nejlepší na hemeroidy - dubová kůra, sice je zatím nemám, ale asi později. Díky(Standa)
Foto
Dobrý den, ideální je zajít na vyšetření k lékaři a konzultovat vhodno léčbu s ním.
Dobry den pani doktorko,mam asi trochu divny dotaz.pritel si libuje v analnim styku, mne to nevadi,ale mam potom velke problemy pri stolici,krev atd.pritel ale rika, ze je tonormalni a ze tento styk delaji vsichni.muze to byt nebezpecne?(Petka)
Foto
Dobrý den, při análním styku je třeba dbát zvýšené opatrnosti a použít hodně lubrikantu, jelikož konečník sám o sobě lubrikovaný není. Pokud vám styk působí potíže, měli byste si o tom promluvit a zvýšit opatrnost. Je totiž nebezpečí okapovaných řitních trhlin s následným chronickým zánětem.
Dobry den, muj partner(34 let) asi 5. mesic krvaci z konecniku pri stolici, k tomu ma velmi caste nutkani na stolici, s tim, ze nekdy z nej vyjde jen par kapek stolice s krvi, jindy prujem s krvi .Navic je jeho vyprazdnovani velmi hlasite...Sel tedy k proktologovi a ten po anoskopii rekl, ze jeho dg je proktitis + 2 vnitrni hemoroidy 2.stadia...vzali mu nekolik ampulek krve , predepsal se detralex+ cipky a cekalo se na vysledky..za tyden tedy sel znovu na kontrolu a bylo mu receno ze jsou to pouze vnitrni hemoroidy 2. stadia..Ale je z toho zoufaly..cipky nepomahaji..Myslite si, ze nepotrebuje dukladnejsi vysetreni, jako je kolonoskopie? Da se z odberu krve poznat, ze to neni Crohnova choroba, ci ulcerozni colitida? Co je pricinou hlasiteho vyprazdnovani? Moc Vam dekuji. Bara(Barca z Olomouce)
Foto
Dobrý den, Báro, vzhledem k tomu, že léčba není úplně úspěšná a krev se nadále objevuje úplně s vámi souhlasím a je třeba udělat kompletní gastroenterologické vyšetření doplněné o krevní testy. Tedy navštívit gastroenterologii.
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat co použít na hemoroidy v 38.týdnu těhotenství.(Jana)
Foto
Dobrý den, gratuluji k těhotenství. Proběhlo mnoho studií jednoznačně z nich vychází nejlépe venofarmakum Detralex, který nepoškodí ani vás ani vaše miminko. Předepíše vám jej praktický lékař i gynekolog.
Dobrý den, od té doby co používám bidet je po hemoroidech, různé mastičky, léky a operace to je jen tahání peněz z hloupých lidí. Miniaturní čtvereček papíru na sucho opravdu konečník po vyprázdnění nemůže vyčistit, ve zbytcích stolice se množí bakterie a konečník mokvá, natéká, krvácí. Pořádně vymýt vodou, toaletním papírem jen dosušit a máte po veškerých problémech. Bidet je v českých zemích věc prakticky neznámá, proto máme nejvíce nádorových onemocnění konečníku.(Janina)
Foto
Dobrý den, v zásadě s vámi souhlasím, hygiena konečníku je na prvním místě.
Dobrý den, mám hemeroidy a problém s velkým svěděním konečníku. Existuje něco co by to svědění odstranilo, Velice dodržuji hygienu, často a hlavně po stolici se myji, nebo otírám vlhčenými ubrousky. Někdy mi připadá, že když na sahám svědí to více. Děkuji za odpověď(Vendy)
Foto
Dobrý den, podle toho, co píšete, bych řekla, že asi budete mít vyšší stadium nemoci. Nevím, zda jste byla na vyšetření a léčíte se pod dozorem odborníka, ale rozhodně bych vám to dle popisu vašich problémů doporučovala co nejdříve.
Dobrý den paní doktorko, před měsícem jsem podstoupila ošetření hemeroidů přístrojem Hemoron. Od té doby mám pořád problémy, na kontrole sděleno, že mi otekla sliznice, chce to čas a mazat sádlem. Otok už skoro není, ale bolí vyhřezlá bulka , vnitřní pnutí, problém s vyprazdňováním (zácpa není) a krvácení. Můžete mi poradit co na to? Děkuji a přeji pěkný den.(Alžběta)
Foto
Dobrý den, paní Alžběto, zkuste ještě chvíli vydržet, léčbu bych podpořila Hemagelem v čípcích a venofarmaky - Detralexem, první týden vyšší dávky a potom udržovací dávka po dobu alespoň tří týdnů.
Dobrý den Chtěla by jsem se zeptat zda má vliv hemeroidů na zvýšenou nadýmavost. Jinak hemoroidy již delší dobu zmírňuji, díky masti z dubové kůry. Děkuji za odpověď(Alena)
Foto
Dobrý den, paní Aleno, neznám váš věk, ale obecně nadýmavost je potřeba vyšetřit. Bude-li se jednat skutečně o hemoroidální nemoc, je možné v prvních stadiích aplikovat masti a venofarmaka - skutečná venofarmaka předepsaná lékařem, nikoli doplňky stravy. Bude-li se jednat o vyšší stadia, bude potřeba chirurgický zákrok.
Dobrý den, dělají se mi venkovní hemeroidy a léčím je mastí nebo léky. Chtěla jsem se zeptat jestli když půjdu na chirurgické odstranění tak jestli se mi už nikdy nebudou tvořit.(xyz)
Foto
Dobrý den, pokud máte doporučení chirurga k odstranění, potom toho využijte. Konzervativní léčba mastmi nebude účinná a je třeba je chirurgicky odstranit, ale bohužel se nedá vyloučit, že se již nikdy neobjeví.
Dobrý den, mám menší bulku - otok nad konecnikem , není bolestivý a tak nevim o co se jedna, děkuji(šárka)
Foto
Dobrý den, může se jednat o trombotizovaný zevní hemoroid, lepší by ale bylo aby odborník bulku prohlédl a prohmatal.
Dobrý den, před 14 dny jsem byla na operaci venkovních hemeroidů a odstraňování polypů z konečníku.Prvních 10 dnů jsem jedla jogurty, přesnídávky, piskoty, brambory. Teď pomalu přecházím na normální stravu.Vyprazdňování je stále bolestivé, stehy zatím nevypadly. Nemůžu se pořádně vyprázdnit,v konečníku mi zůstává část stolice, proto jsem dnes použila lactulosu, kterou mi doporučili v nemocnici. Každou půlhodinu mám bolestivé nutkání na velkou, při které mi unikne vodová stolice. Běhám mezi záchodem a koupelnou. Už jsem z toho unavená, kdy mám čekat zlepšení? Je používání lactulosy vhodné a jaký mám zvolit jídelníček? Dále bych se chtěla zeptat, zda je možné, že místě, kde se nácházel hemeroid vznikl jakýsi výrustek, co vyčnívá jak ocásek? Děkuji za Vaší odpoveď(Jitka)
Foto
Dobrý den, bohužel oblast konečníku je velmi citlivá a dokonce citlivější než třeba ústa a každý operační zákrok vyvolává pooperační otok a bolestivost. Pokračujte v zavedeném režimu, stav se jistě do dvou týdnů upraví. Jistě jste pozvaná na kontrolu, tak svoje problémy proberte se svým operatérem.
Dobrý den, je mi 25 let a mám opakovaně krev při stolici. Návštěva u proktologa mi nijak nepomohla, laserem odstranil trhlinky,ale potíže se opakují znovu. Doktor mi poradil, že mám každý den sníst 500 gramů zelí kvůli odstranění zácpy ale,já mu ale vysvětlovala,že zácpu nemám aže na záchod chodím ob den,a mám velmi zdravý jídelníček plný vlákniny. Jen zkrátka zelí ani kefír do sebe každý den nedostanu.tak co s tím? (saša)
Foto
Dobrý den, dle vašeho popisu nedokáži určit diagnózu. Můžete vyzkoušet jiného specialistu, každopádně k vyprazdňování by mělo docházet denně.
Bez úspěchu jsem používal různé masti typu Aviril H, Procto-Glyvenol ... Okamžitě zabral obyčejný dětský zásyp důsledně aplikovaný po každé sprše. Co Vy na to ???(exHemeroidista (doufám))
Foto
No skvělé :-) přeji hodně úspěchů.
Dobrý den, Lékař mi diagnostikoval vnitřní i vnější hemaroidy,doporučil operací.Mohl bych se na Vaši nemocnici obrátit a nechat se operovat u Vás? Děkuji za odpověď(Miroslav)
Foto
Dobrý den, ano je to možné.
Dobrý den, mám dotaz, měl by se člověk s hemeroidy vyhýbat těžkým břemenům. Děkuji(Marie)
Foto
Dobrý den, paní Marie, záleží na stadiu hemeroidální nemoci. Zvedání těžkých břemen u pokročilého stadia onemocnění nemoc zhoršuje.
Dobrý den, u mne, muže ve věku 65 let, se při tzv, "velké", dostavuje lehce prýštivé krvácení, jasně červená krev, zevně okolí konečníku. To i při lehkém "zatlačení". Vše se ohlásilo před, cca. 2 lety. Pomúže chirurgické vypálení prýštivých míst? Nebo je jiná možnost léčby? Užívám, dle doporučení lékaře, denně 1 x Omnio Tocas (prostata), jinak nic. Jím hodně zeleniny, také ovšem maso i uzeniny, sýry, atp.Piji i hodně mléka ( silné kakao, v černé kávě, i dost čokoládu). Nekuřák, alkohol téměř 0, 180/85, Děkuji.(Východočech)
Foto
Dobrý den, zhledem k tomu, že se jedná o častější krvácení při daném věku a tlaku i přes správná a režimová opatření doporučuji navštívit specialistu ke zvolení vhodného minichirurgického zákroku, který lze podpořit i léčbou konzervativní, tedy venofamaky (tedy léky, které podporují elasticitu žilní stěny).