Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pět let za týrání Nelinky?! Policie obvinila krutou paničku, psovi zalepila tlamu páskou

9. června 2021
12:08

Pět let vězení hrozí ženě (22) z Plzeňska, která je podezřelá, že nelidsky týrala svou fenku. V zuboženém stavu ji našla jedna z obyvatelek obce Beňovy na Klatovsku. Zvíře mělo ovázanou tlamu lepicí páskou, bylo na kost vyhublé, dehydrované s vypelichanou srstí a mokvajícími šrámy.

Majitelku psa policisté vypátrali a obvinili. „Ve zkráceném přípravném řízení převzala dvaadvacetiletá majitelka psa z Plzeňska sdělení podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat,“ sdělila policejní mluvčí Dana Ladmanová. 

Z vyšetřování vyšlo najevo, že nebohé zvíře trpí už řadu měsíců. Bylo uvázané na řetězu v kotci a majitelka patrně doufala, že uhyne. Oblepila mu totiž tlamu lepicí páskou!

Našli ji u popelnic

Z posledních sil ale fenečka křížence, které později začali v útulku říkat Nelinka, stará tři až pět let sebrala sílu a od tyranky utekla. U popelnic v obci ji pak letos v březnu našla Marcela Koupšetová, která podle svých slov v první chvíli vůbec nepoznala, že jde o psa.

„Myslela jsem si, že je to jezevec. Až když jsem přišla blíž, viděla jsem, že je to pes, zubožený, nahrbený,“ popsala Blesk tlapkám. Když zjistila, že jde o fenku, kterou kdosi odsoudil k pomalé, kruté smrti, okamžitě jí uvolnila pásku na čenichu a přivolala strážníky.

Fenka skončila v útulku. I tam je stav zvířete zaskočil. „To byl běs,“ řekla vedoucí Miloslava Šeflová, která teď o fenečku láskyplně pečuje. „Po těle měla krvácející rány, byla apatická, podvyživená a dehydrovaná,“ popsala. V útulku se Nelinka úspěšně zotavuje a vyhlíží novou rodinu, kde ji bude čekat lepší život.

VIDEO: Kazan zažil týrání už coby štěně. Než o něm rozhodly úřady, stihl v útulku dospět. Teď konečně vyhlíží nový domov.

Video  Kazan zažil týrání už coby štěně. Než o něm rozhodly úřady, stihl v útulku dospět. Teď konečně vyhlíží nový domov  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Ramita ( 10. června 2021 23:12 )

Jedna, dvě karma jde, karma si jde pro tebe! Doufám, že taková ženská skončí v pekle se zalepenou pusou, aby věděla jaké to je! Proč se do dnes provádějí laboratorní pokusy na zvířatech, když je dost takového lidského odpadu!!!
Zvířatům dát svobodu a zavřít tam tyhle lidi!
Proboha, kde se v lidech bere tolik krutosti!!!

Zobrazit celou diskusi