Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Stifi má problémy se zažíváním, našli ho vyhublého na kost. Najde kříženec nový domov?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
15. srpna 2020
06:15

Vyhublý na kost a psychicky zlomený. V takovém stavu přišel do tachovského útulku kříženec bulteriéra Stifi. Přivezla ho tam městská policie, protože se potuloval ulicemi s náhubkem a ostnatým obojkem na krku. Dát ho dohromady nebylo jednoduché. Teď konečně, po několika měsících, je už připraven k adopci.

V útulku zjistili, že Stifiho zřejmě vyhodila původní majitelka, která se už o něj nechtěla starat. „My jsme se snažili dopřát mu to nejlepší krmení a pohyb a také zaměstnat jeho chytrou hlavu,“ řekla provozovatelka tachovského útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová. Přes veškerou péči se ale Stifiho zdravotní stav nelepšil.

Stifi je veselý pes, který svou rodinu bude bezmezně milovat. Stifi je veselý pes, který svou rodinu bude bezmezně milovat. | Jana Ulrichová

Silný zánět

Až speciální vyšetření ukázalo, že má Stifi vážné problémy se zažíváním. „Veterinář, který ho vyšetřoval, zjistil, že má Stifíček velice silný zánět od jícnu až po střeva,“ řekla vedoucí útulku. Stifi proto dostal léky, dietu a má speciální režim v krmení. Musí jíst několikrát denně po menších porcích ze speciálně upraveného dogbaru, který připomíná stoličku.

Stifi musí jíst z tohoto speciálního dogbaru. Stifi musí jíst z tohoto speciálního dogbaru. | Jana Ulrichová

Pomáhá gravitace

Stifi z ní musí jíst tak, že zadní nožky má na zemi, přední na prvním stupínku a jí z misky, která je na druhém stupínku. „Snažíme se mu gravitací pomoct, aby se potrava, kterou sní, dostala co nejrychleji až do střev. Stifíček je kříženec bulla, takže je velice inteligentní. Okamžitě věděl, jak se ze stoličky baští,“ řekla Gabriela Jägerová, která teď Stifimu hledá nový domov. Pobyt v útulku mu totiž nesvědčí.

Radostně naproti

Nový majitel musí být zodpovědný, musí si být vědom toho, že se ujímá zvířete, které potřebuje speciální režim. Jinak je Stifi naprosto bezproblémový pes, který s novou rodinou bude s radostí trávit veškerý volný čas. Je sice zvyklý na život v bytě, lepší by pro něj byl ale dům se zahradou a přístupem dovnitř. Není sice vhodný k dalším zvířatům, svou rodinu ale bude bezvýhradně milovat. „Je to pejsek, který vám vždy půjde radostně naproti,“ řekla Gabriela Jägerová.

Gabriela Jägerová hledá pro Stifiho nového zodpovědného majitele. Gabriela Jägerová hledá pro Stifiho nového zodpovědného majitele. | Jana Ulrichová

Najde domov?

Zájemci, kteří by chtěli dát Stifimu nový domov, mohou kontaktovat Psí útulek U Šmudliny Tachov–Vítkov telefonicky na čísle 724583768 nebo mohou psát na e-mail Gabrielka333@seznam.cz.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi