Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Potvrzeno. Šlechtová se utká v Plzeňském kraji s Chovancem. Povede kandidátku ANO

28. dubna 2017
21:50

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová se má stát lídrem kandidátky ANO v Plzeňském kraji. Potvrdily se tak informace Blesk.cz ze začátku týdne. Podobu kandidátky dnes schválili delegáti krajského sněmu. Její definitivní složení musí ještě potvrdit nebo změnit vedení hnutí ANO. 

Za Šlechtovou jsou na dalších místech kandidátky všichni současní poslanci ANO za Plzeňský kraj – Jan Volný na druhém místě, za ním Pavel Šrámek a Miloslava Rutová. Na páté místo kandidátky navrhl krajský sněm náměstka ministra zdravotnictví Kamala Farhana.

„Vést kandidátku hnutí ANO v Plzeňském kraji je pro mne pocta i výzva zároveň. Chci co nejlepší spolupracující volební tým, což vzhledem k výborným lidem v hnutí ANO v Plzeňském kraji jistě dokážeme. Věřím, že program a vize, které nabídneme, osloví voliče celého regionu,“ řekla Šlechtová, rodačka z Karlovarska, Blesk.cz těsně po zvolení. 

V pátek Karla Šlechtová prosadila v Poslanecké sněmovně diskutovanou novelu o pohřebnictví. Doprovodila ji slovy, že všichni umřeme:

Plzeňský kraj má nyní v Poslanecké sněmovně 11 zástupců – po třech poslancích z ANO a ČSSD, po dvou zástupcích KSČM a TOP 09 a Starostů a jednoho poslance z ODS.

Své lídry si pro podzimní volby zvolily za Plzeňský kraj i jiné strany. ČSSD by tu měl vést současný ministr vnitra a bývalý hejtman Milan Chovanec. Bývalá rektorka Západočeské univerzity (ZČU) v Plzni a současná děkanka Fakulty zdravotnických studií univerzity Ilona Mauritzová povede jako nestraník kandidátku ODS. Komunisty jednapadesátiletý poslanec Jiří Valenta. Lídrem Pirátů v kraji bude předseda krajské organizace, konstruktér a vědecký pracovník z Fakulty strojní v Plzni Lukáš Bartoň. V dalších stranách zatím o lídrovi jednají.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Termín voleb do Poslanecké sněmovny vyhlásil prezident Miloš Zeman na 20. a 21. října. 

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa