Daneček Bureš (3): Vystřihovánky, to je moje

Jakmile zmerčil dílničku časopisů Sluníčko a Mateřídouška a v ní vystřihovánky, nemohla máma Milena Burešová (38) svého synka Danečka (3) udržet. Rozběhl se ke stolečku a už se sápal po papírových čtvrtkách. „Hned, jak jsme si v Blesku přečetli o jarmarku, řekli jsme si, že musíme vyrazit. Vystřihujeme krabičku na vánoční sladkosti. Snad se nám to povede,“ usmívala se klučinova maminka. A prý udělali dobře. „Je to tady moc fajn, tahle akce se Blesku fakt povedla,“ dodala paní Milena.

Bylo vidět, že nůžky nedrží v ručičce poprvé.
Autor: T. Tran, D. Černovský

Lucinka Trojáčková (8): Tohle jsem si vyrobila sama

Mezi prvními sobotními návštěvníky byla Lucie Trojáčková (8). Nejdřív se rozhlédla, ale pak hned prošmejdila celé vánoční městečko. „Nejvíc se těším, jak si s kroužky vyrobím něco pěkného,“ řekla Nedělnímu Blesku a hned si posteskla: „Jmenuji se Lucinka, narodila jsem se 23. prosince a pak jsou hned Vánoce, tak to mám s dárečky těžké.“ Nakonec ale odcházela spokojená a v ruce svírala lampičku ze zavařovací sklenice a veselý kolíček. „To jsem si sama vyrobila,“ chlubila se.

Lucinka se do výroby pustila s vervou.
Autor: T. Tran, D. Černovský

Teo (7) a Alex (3): Ježíšku, přines toho hodně

„Je to tady perfektní! Už jsme byli na dílničkách a teď píšeme dopis Ježíškovi,“ rozplývali se bráškové Teodor (7) a Alexandr (3). Jejich maminka Martina (39) se jen usmívala a byla ráda, že se kluci dobře baví. „Strávit sobotu na VÁNOČNÍM JARMARKU BLESKU byl můj nápad,“ přiznala. A co si přejí pod stromeček? „Hodně dárků,“ řekl Alex a jeho brácha jen souhlasil. „A abychom byli všichni zdraví,“ dodala jejich maminka.

Kluci napsali dopis Ježíškovi, teď ještě razítko...
Autor: T. Tran, D. Černovský

V zajetí strašidel

Ani na VÁNOČNÍM JARMARKU BLESKU nesmí chybět divadlo. Jakmile se na pódiu objevili kulisáci a začali stavět kulisy, rázem si kolem nich začaly sedat děti a dychtivě čekaly, co se bude dít. Když se pak na jeviště přiřítili herci z Metropolitního divadla a začala pohádka Ať žijí strašidla, kluci i holčičky se rázem ocitli v dobách dávno minulých a děj pohádky je doslova strhl. „Všem bych chtěla popřát, aby nejen o Vánocích z našeho světa vymizelo zlo,“ řekla principálka divadla Dana Bartůňková.

Divadelní představení si kromě publika užívali i herci.
Autor: T. Tran, D. Černovský

Kdy a kde?

  • 29. 11. – 22. 12. 2019
  • Vždy pondělí až neděle 9:00 – 20:00
  • OD Kotva (3. patro)
  • VSTUP ZDARMA
  • Jak se k nám dostanete: Metrem linky B, tramvajemi č. 6, 8, 15, 26 nebo autobusem č. 207. Vystupte na zastávce Náměstí Republiky. Pokud jedete vlakem, z Masarykova nádraží jděte ulicí V Celnici na náměstí. Z hlavního nádraží jsou to dvě zastávky tramvají. Z autobusového nádraží Praha-Florenc jednu stanici metrem B. Pro motoristy jsou v Kotvě podzemní parkoviště s kapacitou 350 míst.

Video
Video se připravuje ...

Bílá, Kerndl a Bubílková zahájili Vánoční jarmark Blesku! Lítaly vtipy a hity! Blesk TV

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT?

  • SOBOTA 9:00 – otevírá se VÁNOČNÍ JARMARK BLESKU
  • Ježíškova pošta a vánoční strom s dárky 10:00 až 18:00 – děti si budou moci vyzkoušet zručnost v dílničkách VÁNOČNÍHO JARMARKU BLESKU, vyrobí si vánoční přání, vločky či andílky nebo betlém ze Sluníčka a Mateřídoušky
  • 10:00 až 12:00, 13:00 až 18:00 – Kreativní dílny s Kroužky.cz pro velké i malé, vyrobíte si např. hvězdičku – vánoční ozdobu, podložku z filcu, misku z provázků či tašku s vánočním motivem
  • 10:30 až 12:00, 13:30 až 15:00, 16:30 až 18:00 – workshopy pro dospělé, adventní věnce a vánoční dekorace s Bleskem pro ženy
  • Přihlaste se na workshopy na JARMARK.BLESK.CZ

Fotogalerie
35 fotografií