Čtěte už v pátek v tištěném Blesku a na Blesk.cz

Co se dozvíte?

● Která značka je nejchutnější?

● Kteří výrobci se drží klasického receptu?

● Jsou knedlíčky připravované z čerstvých jater?

Jak je vařila legendární kuchařka?

Játrové knedlíčky podle Sandtnerové

Ingredience: 3 dkg másla, 1 vejce, sůl, 10 dkg jater, 3 zrnka tluč. pepře, špetka majoránky, 2 dkg cibule nebo půl stroužku česneku, 10 dkg housky.

Pozn.: Podle receptu z Knihy rozpočtů a kuchařských předpisů (1947).

Více železa než má špenát

Játra jsou ze všech drobů nejvhodnější surovinou pro přípravu pokrmů. Pro tělo také představují nejlépe využitelný zdroj železa. Nejvíce ho obsahují vepřová játra, následně telecí, hovězí a drůbeží. Pro představu- špenát obsahuje okolo 3,5 mg železa na 100 g, játra mají od 6 do 9 mg/100 g.

 

Video
Video se připravuje ...

Drožďové knedlíčky Videohub/recepty