Když tuzemák přišel o rum
Před více než 20 lety měl tuzemák přízvisko rum, jenže v Evropské unii a ve světě je možné používat název »rum« jen pro alkohol vyráběný destilací ze zkvašené cukrové třtiny (konkrétně z melasy nebo ze šťávy z cukrové třtiny), což tuzemák není.
Je to lihovina vyrobená z lihu, vody a rumového aroma, která je barvená lihovinovým kulérem nebo karamelem a můžou se do něj přidávat vanilin, vanilka a cukr. A právě kvůli téhle odlišnosti přišel tuzemský o rum.
Potravinový Sherlock se podíval pod víčka oblíbených lihovin s plachetnicí. Výsledky už v pátečním deníku Blesk a také na Blesk.cz
Co se v testu dočtete?
Které chutnají nejlépe?
Které se hodí na pečení?
Jaký fígl výrobci používají?
Zápisník alkoholičky Michaely Duffkové: Kdybych mohla vrátit čas, prošla bych si závislostí znovu Sandra Novotná