Když tuzemák přišel o rum

Před více než 20 lety měl tuzemák přízvisko rum, jenže v Evropské unii a ve světě je možné používat název »rum« jen pro alkohol vyráběný destilací ze zkvašené cukrové třtiny (konkrétně z melasy nebo ze šťávy z cukrové třtiny), což tuzemák není.

Je to lihovina vyrobená z lihu, vody a rumového aroma, která je barvená lihovinovým kulérem nebo karamelem a můžou se do něj přidávat vanilin, vanilka a cukr. A právě kvůli téhle odlišnosti přišel tuzemský o rum.

Potravinový Sherlock se podíval pod víčka oblíbených lihovin s plachetnicí. Výsledky už v pátečním deníku Blesk a také na Blesk.cz

Co se v testu dočtete?

Které chutnají nejlépe?

Které se hodí na pečení?

Jaký fígl výrobci používají?

 

Video
Video se připravuje ...

Zápisník alkoholičky Michaely Duffkové: Kdybych mohla vrátit čas, prošla bych si závislostí znovu Sandra Novotná

Fotogalerie
3 fotografie