Které naše olympioničky patří k těm nejpůvabnějším? Co na sebe prozradily? A co si myslí o mužích?

Svůdná střelkyně Kateřina Emmons (24): Bez manžela ani ránu!

Svůdná střelkyně Kateřina Emmons
Autor: Jan Němec, Michal Červený, SPORT-INVEST.cz

Kdo to je: V pravou chvíli dokáže ze sebe dostat maximum. Mistryně světa z roku 2002 a dvojnásobná evropská šampionka ve střelbě ze vzduchové pušky se nestresuje a sport vnímá jako zábavu.

Co řekla o mužích: Muži se kolem ní neustále točí, i když jí vloni navlékl snubní prsten americký střelec Matthew Emmons. "Jsme spolu 24 hodin denně a ani na olympiádě nechci být bez něho."

Atraktivní jachtařka Lenka Šmídová (33): Chlapi se mě bojí!

Atraktivní jachtařka Lenka Šmídová
Autor: Jan Němec, Michal Červený, SPORT-INVEST.cz

Kdo to je: Plavovlasá jachtařka, miluje psy, červené víno a odpočinek u televize. Co dva roky obměňuje svou loď, přičemž nová stojí zhruba 15 tisíc eur. Na olympiádě v Aténách v r. 2004 prohlásila, že není nic špatného na tom, mít vysoké cíle. Také si domů dovezla stříbro...

Co řekla o mužích: Chlapy mají před ní respekt. I když na lodi proberou kde co, pokud je na blízku Lenka, stáhnou se. "Přede mnou se stydí říct snad úplně všechno," směje se půvabná jachtařka, která už několik let žije s Američanem Markem Mendelblattem.

Krásná cyklistka Tereza Huříková (21): Nebezpečí k životu potřebuji

Krásná cyklistka Tereza Huříková
Autor: Jan Němec, Michal Červený, SPORT-INVEST.cz

Kdo to je: Žena, která se nikdy nevzdává. Miluje tradiční české buchty, Robbieho Williamse a extrémní podmínky - bláto, bahno, déšť. Dvojnásobná mistryně světa v cross-country cyklistice závodí na horském kole, které váží okolo devíti kilogramů a stojí zhruba devadesát tisíc korun!

Co řekla o mužích: Poslední rok mluví především o jediném - příteli Pavlu Němcovi, do kterého se zamilovala při masáži. "Měla jsem unavené nohy a on mi pomohl od bolesti," směje se.

Sympatická "pistolnice" Lenka Marušková – Hyková (23): Manžel byl životní trefa

Sympatická ´pystolnice´ Lenka Marušková
Autor: Jan Němec, Michal Červený, SPORT-INVEST.cz

Kdo to je: Stříbrná olympijská medailistka z Atén se střelbou ze sportovní a vzduchové pistole začala jen proto, že si to přál její otec. Lenka studuje Vyšší odbornou školu v Praze, obor prevence kriminality a jak sama říká, zbožňuje pikantní čínskou kuchyni.

Co řekla o mužích: "Chlapi se vztekali, když jsem je porážela," směje se Lenka, která se provdala za svého někdejšího manažera Davida Marušku