Soutěž o nejkrásnější kytku České republiky má za sebou 6. ročníků. Charakterizoval je boj za dekriminalizaci kuřáků a malopěstitelů marihuany. Podle Doležala je tento boj u konce. "Přehlídka konopí se pravděpodobně bude v podobném duchu konat dál, ale už by ji neměl pořádat společenský časopis, nýbrž někdo z konopného byznysu," píše Doležal v posledním čísle Reflexu.

Slavnostní vyhlášení výsledků 6. ročníku se uskutečnilo v pražském klubu Roxy a kavárně Nod. Večeru, jehož hlavní hvězdou mají být hvězdy ze Senegalu Afro-Nomad Sound a DJ Bourama, předcházel od 15 hodin workshop, na kterém bylo možno se přesvědčit, že "tráva" se nemusí jen kouřit.

Motiv na tričku, které se dalo na workshopu zakoupit
Autor: Josef Šťastna

Ale slabý zájem veřejnosti naznačoval, že většina členů subkultury raději sedí někde v klidu s jointem, než aby vážila cestu mrazivou Prahou na zmíněný workshop.

"Trávu kouřím i pěstuju, a se současným přístupem policie jsem spokojený, už tu není žádná šikana. Jestli mi něco vadí? Nechápu lidi, co se zkouří a sednou do auta. Hulit a řídit by se prostě nemělo," shrnul své pocity třiadvacetiletý Jarda.

Více milovníků "trávy" a DJ Trávy přijde do Roxy určitě na večerní párty, kde se snad objeví také český marihuanový guru JXD se svou novomanželkou Alex (25), která v současné době pracuje na diplomové práci s názvem Marihuana a sex...

VÍTĚZNÉ FOTOGRAFIE 6. ROČNÍKU NAJDETE ZDE!

Fotogalerie
8 fotografií