Smetánková se poprvé nechá zavřít do klece a v pražské Tipsport aréně si dnes vyzkouší MMA. Smrt bratra je pro ni ještě hodně čerstvá vzpomínka. „Fanda měl ztenčenou cévku v hlavě a bez operace mu doktoři dávali patnáctiprocentní šanci. Jenže ta se nepovedla,“ popisuje 4 měsíce starou situaci Smetánková, která však tvrdí, že smrt neměla nic společného s tím, že bojoval v ringu.

Začátky s bratrem

Právě její bratr, šampion v zápasech MMA, ji přivedl k bojovým uměním a díky němu se i ona dostane dnes do ringu, kde se utká s Italkou Annalisou Bucci. Bude vůbec první žena, která bude bojovat na území Česka v kleci. „Brácha mi dal základy a teď budu bojovat za něj. Nechtěl by, abych přestala,“ vysvětluje mladá bojovnice, která má za sebou 10 zápasů v boxu a 6 v thaiboxu.

Začala už ve čtrnácti letech. „Když Fanda zjistil, že nejsem křehká dívka, taková ta květinka, tak ze mě vychoval správnýho chlapa,“ popisuje začátky. Do ringu vlezla v sedmnácti. Výčet zranění? „Jen pětkrát zlomený nos, tenisový loket, jinak nic vážného,“ prozrazuje.

Vyprovodí ji AC/DC

Až půjde dnes poprvé do klece, vyprovodí ji skupina AC/ DC a písnička Hells Bells. „Z téhle písničky mě i zamrazí. Brácha ji měl rád a mě dokáže namotivovat,“ vysvětluje Smetánková. Její tělo zdobí řada tetování. Tím posledním je právě portrét bratra. „Aspoň bude se mnou a uvidí, že jsem do té klece vlezla,“ vysvětluje bojovnice. V kleci jí bude dělat sekundanta otec, rovněž František. „A přijede i mamča. Budou tam všichni mí nejbližší,“ tvrdí drsná žena.

Fotogalerie
6 fotografií